8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İşte Silvan'ın en bilgili okulu

SİLVAN'DA OKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilköğretim okulları arası düzenlenen genel kültür yarışmasında Vatan İlköğretim Okulu birinci oldu.

Yarışmaya bağımsız köy ilköğretim ile merkez ilköğretim olmak üzere 28 okul katıldı. Yarışmanın finalinde Vatan İlköğretim Okulu birinci, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu ikinci ve Profilo İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.

Silvan Kaymakamlığı tarafından birinciye 500 TL, İkinciye 300 TL, üçüncüye 200 TL para ödülü verilirken okullara da başarı belgesi verildi.

Öte yandan yarışma komitesi tarafından hazırlanan sorulara cevap veren ve cevapları jüri tarafından kabul edilmeyen öğrenciler itiraz etti. İtirazları sonuçsuz kalan öğrenciler yarışma sonrasında jüri üyesi olan Türkçe ve fen ve teknoloji öğretmenine tepki gösterdi.

Genel kültür yarışmasını Silvan Kaymakamı Doğan Demirdaş, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kırmaz, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) encümeni ve Beypınar Köy Muhtarı Ali Bakıcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali OK, okul müdürleri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci izledi.

Kaymakam Doğan Demirdaş, yarışmaya katılan tüm öğrenci, öğretmen ve okullara teşekkür etti. Ödül töreninden sonra öğrenciler Demirdaş'la hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

SİLVAN'DA OKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 16:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?