7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İsveç Dışişleri Bakanı Diyarbakır'da

İsveç Dışişleri Bakanı Laila Freivalds saat 18.50 sıralarında İsveç Hava Kuvvetleri’ne ait özel bir uçakla Diyarbakır’a geldi. Saat 19.10 sıralarında Diyarbakır Valisi Efkan Ala’yı ziyaret eden Freivalds, basına kapalı bir görüşme yaptı.

İsveç’in Türkiye’deki bir çok proje ile yakından ilgilendiğini ve bu ilişkilerin yararlı olacağını ifade eden Freivalds, "Türkiye’de bir çok projelerimiz var. Bu projeler kapsamında bölgeyi ziyaret ediyoruz. Kadın hakları, insan hakları dernekleri olsun Türkiye’yi ve Türkiye’nin illerini ziyaret edeceğiz. Tam olarak gelişmeler hakkında bilgi veremem, önerilerimiz olacak. Şunu söyleyebilirim ki Aralık’ta açıklanacak rapor pozitif olacak ve şunu da eklemeliyim, biz kesinlikle Aralık’taki raporun pozitif olmasını istiyoruz. İsveç olarak bunu pozitif olarak destekliyoruz. Türkiye’nin, AB içerisinde görüşmelere başlamasından yanayız. Türkiye’ye çok büyük bir ülke olduğu için ve şu anda reformu devam ettiği için Avrupa’da bazı çekinceler var. Ben uzun vadede düşünmek istiyorum. Reformların yürümesine, Türkiye’nin çok büyük olması bir problem oluşturmayacaktır" diye konuştu.

İsveç Dışişleri Bakanı Laila Freivalds ve beraberindekiler, yarın Baro, kadın dernekleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret edecek.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 11:53:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?