8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İsveç heyeti Diyarbakır'da!..

İsveç’ten Diyarbakır’a gelen 6 kişilik bir heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti. Belediye Başkanı Baydemir, İsveç ile proje alışverişi yapacaklarını söyledi.

İsveç’ten gelen 6 kişilik bir heyet, Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’a uygulanacak olan projeleri inceleyerek Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti.

 İsveç’ten gelen İsveç Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Torngren, Avrupa Birliği sorumlusu Owe Ivorsson ve İsveç Belediyesinden Torgny Wiktorsson Belediye tarafından hazırlanan projeleri büyük titizlikle incelediler.

İsveç Avrupa Birliği sorumlusu Owe Ivorsson ise, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda yoğun bir döneme girildiğini belirterek,"Bölgeniz itibari ile Diyarbakır-Brüksel ve Diyarbakır-Ankara ilişkileri bir hayli yoğun olacak. Bu saatten sonra siz daha yoğun bir şekilde çalışacaksınız, çünkü bizde 1990 yılında başvurduğumuzda bir hayli yoğun bir çalışma içine girmiştir. Bu çalışmalar içerisinde işçiler ve işverenlerle ilgili çalışmalar yaptık. Bizim Brüksel ile bir temamız yoktu ve bu bakımdan çok zorluk çekiyorduk ama sizde sürekli olarak bilgi alışverişinde bulunmak için Bürüksel ile temas sağlamalısınız" dedi. Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendilerinin İskandinavya projelerini örnek aldığını belirterek," Biz şuan en beğendiğimiz projeler İskandinavya projeleridir. Diyarbakır’da Türkiye’nin hiç bir yerinde uygulanmamış ve yapılmamış projeleri uygulamaya çalışıyoruz. Bundan sonra sizlerlede çalışıp proje alışverişinde bulunmak isteriz" dedi.

İsveç Belediyesi’nden Torgny Wiktorsson, Baydemir’e, içinde not yazan bir yumurta hediye etti. Baydemir, yumurtayı gerektiği zaman açacağını ve içinde çok güzel projeler ve dostluklar çıkacağını umduğunu belirtirken, Avrupa Birliği sorumlusu Owe Ivorsson ise üzerinde Avrupa Birliği bayrağı bulunan bir şemsiye hediye etti.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 10:33:58
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 17:38:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?