7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İsveçli parlamenterler endişeli!

Diyarbakır'da 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Sur Belediye Başkanlığına tekrar seçilen Abdullah Demirbaş'a yabancı heyetlerin ziyaretleri devam ediyor.

2007'de ''Çok Dilli Belediyecilik'' adını verdiği uygulaması nedeniyle Danıştay tarafından görevden alınan Diyarbakır Merkez Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, İsveç Sosyal Demokrat Parti Parlamenteri ve İsveç Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Türkiye Masası Başkanı Anne Ludvigsson, İsveç Sosyal Demokrat Partisi Parlamenteri Yılmaz Kerimov, beraberlerindeki İsveçli Kürt kökenli siyasetçiler Yekbun Alp ve Evin Çetin tarafından ziyaret edildi.

İsveçli Parlamenter Anne ludvigsson, Demirbaş'ın görevden alınmadan önceki dönemden şimdiye kadar olan sureci sürekli takip ettiklerini, seçimle tekrar başa gelmesini sevinçle karşıladıklarını belirtti.

Ludvigsson, son zamanlarda DTP'ye yönelik operasyonları da endişeyle takip ettiklerini bildirerek, bu konuda da basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Ludvigsson'a Diyarbakır'ı simgeleyen surları gösteren bir tablo hediye ederek teşekkür eden Demirbaş, "2007'de yapılan adil olmayan kararla görevde alındık. Ama Diyarbakır halkının, 2009 seçiminde, alınan kararın yanlış olduğunu ve görevden alınmamızı kabullenmediklerini bize 29 Mart seçiminde tekrar başa getirmeleriyle gösterdiler. Bu bizim için büyük bir sorumluluktur. Halkımıza tercihlerinden dolayı onlara layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Demirbaş, Kürtlerin 29 Mart'ta hem Türkiye hem de Avrupa'ya bir mesaj vermiş olduğunu savunarak, bu mesajın Kürt sorununun DTP'siz çözülemeyeceği olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 11:29:54
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 12:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?