8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İsveç'ten Berivan'a 5 bin kron

İSVEÇLİ HEYETTEN TAŞ ATAN ÇOCUĞUN AİLESİNE ÖDÜL

Avrupa İnsan Hakları Derneği ve İsveç Sol Parti milletvekillerinin de aralarında bulunduğu insan hakları savunucuları, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde taş attığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Berivan Sayaca'nın ailesine, "İsveç Soykırım Kartşıtı İnsan Hakları Örgütü CHAK İnsan Hakları Ödülü" ne layık gördü. Aileye 5 bin İsveç kranu verildi.

Avrupa İnsan Hakları Derneği, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde taş attığı gereçkesiyle tutuklu bulunan Berivan Sayaca'nın ailesine "İsveç Soykırım Kartşıtı İnsan Hakları Örgütü CHAK İnsan Hakları Ödülü"ne layık görerek 5 bin İsveç Kron'u verdi. İsveç heyeti, İHD Diyarbakır Şubesi'nde Sayaca'nın ailesi ve insan hakları savucularıyla bir araya geldi. İsveç Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson ve Sol Parti Milletvekili adayı Hediye Güzel, Barlönge Sol Parti belediye başkan adayı Leyla Çelik, siyasetçi Yekbun Alp ile Yazar Haydar Diljen, Berivan Sayaca'nın annesi Meryem Sayaca'ya para ödülünü verdi. Ödülün ardından tutuklu çocuklarların aileleri çocukların yaşadıkları sorunları dile getirdi.

İsveç Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson, "Türkiye'nin bu sıkıntıları yaşattığını biliyordum. Buraya gelerek, ailelerin yaşadıkları sıkıntıları dinleyerek, yaşananlar daha çok kafamda oturdu. İsveç'e gittiğimde Meclis'te konuşacağım, gazetede yazacağım" ifadelerini kullandı.

Jonhson, insan hakları savunucuları olarak çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 17:42:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 20:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?