8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İtfaiye hızır gibi

Anız yangınları nedeniyle tüm izinlerin kaldırıldığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, gölette bataklığa saplanan ineğin kurtarılmasından elini yıldız anahtarına sokan çocuğun parmağının kurtarılmasına kadar birçok olaya müdahale etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ekipleri bu yıl anız yangınları nedeniyle yoğun bir mesai yaptı. 2008 yılında toplam 106 anız yangını meydana gelirken, bu yılın sadece ilk 6 ayında 413 anız yangını meydana geldi. Anız yangınları geçen yıl meydana gelen yangınların içinde yüzde 9'luk bir paya sahipken, bu yıl toplam yangınların içinde anız yangınlarının oranı yüzde 43'e yükseldi. Meydana gelen yangınlar nedeniyle İtfaiye Daire Başkanlığı'nda tüm izinler kaldırdı.

BATAKLIKTAKİ İNEK HALATLA KURTARILDI
Öte yandan yangınların dışında da birçok olaya da müdahale eden Diyarbakır İtfaiyesi Silvan yolu üzerinde bulunan Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği yanındaki gölete su içmeye inen bir ineğin bataklığa saplanması üzerine harekete geçti. Vatandaşların tüm çabalarına rağmen saplandığı bataklıktan çıkarılamayan inek itfaiye ekiplerinin halatlı operasyonu ile kurtarıldı.

KOZLUKLU ESRA'NIN PARMAĞI KURTARILDI
Batman'ın Kozluk ilçesinde 13 yaşındaki Esra isimli çocuk parmağını yıldız anahtara sıkıştırınca yine itfaye ekipleri seferber oldu. Parmağı sıkışan küçük Esra ailesi tarafından Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada çözüm bulunamayınca küçük Esra, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Fakülte Hastanesi Acil Servisi'nin yardım talep etmesi üzerine Diyarbakır İtfaiye Kurtarma Ekibi hastaneye giderek demir testere ile küçük Esra'nın parmağını bir saatlik çalışma sonucu kurtardı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 14:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?