8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İtfaiyeciler haftası şenlikleri

Diyarbakır'da İtfaiyeciler Haftası nedeniyle itfaiye çalışanları ile beraber açıklama yapan Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar, çalışma koşullarının zorluklarına dikkat çekerek, ücret koşullarının düzeltilmesini talep etti. 

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda itfaiyecilerle beraber bir açıklama yaptı. Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Edip Yaşar tarafından yapılan açıklamaya İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, sendika üyeleri, yöneticiler ve itfaiyeciler katıldı. Yaşar, yaptığı açıklamada itfaiyecilerin çalışma koşularına ve karşı karşıya kaldıkları zorluklara dikkat çekerek, "Dün tulumbacı olarak adlandırılıyordu bugün itfaiyeci deniyor. Sorunları yıllardır aynı. Bu hafta da onlar için yine ateşli ve boşa geçen nutuklar atılacak. Ancak çok değil bir kaç gün sonra hepsi unutulacak" dedi. 

İtfaiyecilerin temel taleplerini gündemde tutmaya devam edeceklerini belirten Yaşar, itfaiyecilerle ilgili 8 maddelik temel taleplerinden bazılarını şöyle sıraladı: 

"Yaptıkları ağır iş nedeniyle zabıta ve itfaiye personeline yıpranma hakkı tanınmalı, İtfaiye hizmetlerinde görev yapanlara verilecek fazla mesai ücretleri emeklilik maaşlarına yansıtılmalı, Personel sayısı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi her bin kişiye bir itfaiyecinin istihdam edilmesi yöntemiyle belirlenmeli, İtfaiye çalışanlarının fazla mesai ücreti 1997 yılına kadar olduğu gibi genel bütçe kanunu ile değil belediye meclislerince belirlenmelidir". 

Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Edip Yaşar'dan sonra söz alan İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici çalışma koşullarının zorluklarına işaret ederek, sadece yılın bir haftası hatırlanmak istemediklerini dile getirdi. 

Yapılan açıklamalarından ardından itfaiye emekçilerine karanfiller verilerek, haftaları kutlandı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 17:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SILA BİTENGÜL IP: 78.183.192.xxx Tarih : 16.03.2008 20:22:13

ALLAH RAZI OLSUN İSTEDİĞİM HERŞEYİ BULDUM BU BİLGİ BANA ÇOK GEREKLİYDİ