8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İTO'dan Diyarbakırlı şehit adına okul

SINIR ÖTESİ OPERASYON'DA ŞEHİT DÜŞEN MEHMETÇİĞİN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK

PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyonda 23 Şubat 2008 tarihinde şehit olan Erkan Arslan adına İstanbul Ticaret Odası (İTO) Diyarbakır'ın Eğil ilçesi Balaban köyünde okul yaptıracak.

İstanbul'dan 60 kişilik bir grup eşliğinde Diyarbakır'a gelen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindekiler Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Valilik toplantı salonunda İTO Başkanı Yalçıntaş ve Vali Mutlu'nun yanı sıra, terör örgütüne yönelik düzenlenen sınır ötesi operasyonda şehit düşen Erkan Arslan'ın babası Hakkı Arslan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) M. Galip Ensarioğlu, Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl ve İTO yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.

Şehit Erkan Arslan adına İTO tarafından yaptırılacak olan 8 derslikli ve 8 lojmanı bulunan okul ile ilgili bilgi veren Vali Hüseyin Avni Mutlu, hayırlı bir iş için toplandıklarını belirterek, "Eğitim ile ilgili güzel bir hizmet için şehrimize gelen ve bugün protokolünü imzalamak için gelen İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Eğil'in Balaban köyünde Erkan Arslan isimli şehidimiz hakkın rahmetine 2008 Şubat ayında uğurlandı. Kendisi bir operasyon sırasında vatani görevini ifa ederken şehit oldu ve İstanbul Ticaret Odamız Meclisi ile beraber almış oldukları karar doğrultusunda şehidimizin ismini yaşatmak ve eğitim noktasında Diyarbakır'ımıza destek vermek arzusuyla da bir okul yaptırma kararı aldılar. Bu bizde fevkalade bir memnuniyete neden oldu" dedi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise yaklaşık 60 kişilik bir heyetle Diyarbakır'a geldiklerini söyleyerek, "Bugün Diyarbakır'da olmaktan ve son derece anlamlı bir hizmete imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün burda bulunuşumuzun ayrı bir önemi de var, ülkemizin birliği için, bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını feda eden şehidimizin adını ölümsüzleştirmek için buradayız. Diyarbakırlı Erkan Arslan adına yaptıracağımız bu okulun şu anda ülkemizin geçmekte olduğu süreçte de bu attığımız adımın da simgesel

bir anlam taşıdığını düşünüyoruz. Bu şehidimiz vatanın birliği ve bütünlüğü için gözünü bile kırpmadan canını verdi ve Türkiye Devleti de yine bu günlerde çok önemli bir adım atıyor, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için yola çıkmış bulunuyor. İçinde bulunduğumuz bu sürecin çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz ve biz de Türkiye'nin en büyük ve köklü ticaret odası olarak bu sürece bu proje ile destek veriyoruz. Şehitlerimiz adına okul yaptırarak eğitim hayatımıza katkıda bulunuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Okulun daha çok özgürlük, daha çok insan hakkı, daha çok gelişme, kalkınma, aydınlık, daha az cehalet ve daha az karanlık olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, ''Biz İstanbul Ticaret Odası olarak karanlığa kızmak yerine bir mum yakıyoruz ve inanıyoruz ki benzeri mumları birçok sivil toplum kuruluşları da yakacaktır. Bu mumlar yakıldıkça ülkemize barış gelecektir. Bu isim Balaban köyünde gök kubbe baki kaldıkça yaşayacak ve birçok gencimizin zihnini aydınlatacaktır. Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, 'Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, gökten ecdat inerek öpse alnını değer.' Mehmet Akif bu mısraları Diyarbakır'dan Güresun'dan, Edirne'den Van'dan Erzurum'dan gelmiş ve Çanakkale'de bu ülkenin bütünlüğü uğruna canlarını vermiş şehitlerimiz için yazmıştı. Bu mısralar bugün de geçerli ve alnını gökten inenlerin öptüğü bu şehitler anısına bu okulu inşa ediyoruz. Arzumuz önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirmek" şeklinde devam etti.

Okulların yerinin ve isimlerin belirlenmesi konusunda Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yardım aldıklarını belirten İTO Başkanı Yalçıntaş, "Şehitlerin isimleri için de İstanbul Ticaret Odası, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak bir çalışma yürüttük. Milli Eğitim Bakanlığı ihtiyaç duyulan yerleri belirledi, Genelkurmay Başkanlığı da o bölgedeki veya o şehirdeki, o köydeki şehidin ismini bize verdi. Bu ortak çalışma ile şehitlerimizin isimleri ve yapılacak okullar belirlendi ve biz de İstanbul Ticaret Odası Meclisi'ne götürdük ve Meclis onayladı" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı protokol imzalanırken Vali Mutlu ve Başkan Yalçıntaş, şehit asker Erkan Arslan'ın babası Hakkı Arslan'ı da yanlarına alarak beraber fotoğraf çektirdiler. Baba Hakkı Arslan ise Vali Mutlu'nun kulağına okulun bir an önce bitirilmesi ricasında bulundu.

SINIR ÖTESİ OPERASYON'DA ŞEHİT DÜŞEN MEHMETÇİĞİN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK
SINIR ÖTESİ OPERASYON'DA ŞEHİT DÜŞEN MEHMETÇİĞİN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK
SINIR ÖTESİ OPERASYON'DA ŞEHİT DÜŞEN MEHMETÇİĞİN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK
SINIR ÖTESİ OPERASYON'DA ŞEHİT DÜŞEN MEHMETÇİĞİN İSMİ OKULDA YAŞATILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 14:50:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 10:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?