8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

İTÜ'den köylere eğitim desteği

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Kayahan ve Başbuğ köylerinde eğitim gören öğrencilere İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri eğitim desteğinde bulundu.

İTÜ Öğrenci Konseyi, Türkiye genelinde okullara destek olmak amacıyla 'Kardeş Okul' projesi başlattı. Proje kapsamında, İTÜ'lü 25 öğrenci ilk olarak terörden en fazla etkilenen Kayahan ile Başbuğ okullarını kardeş okul seçti. Öğrenciler üniversitenin de desteği ile Kayahan İlköğretim Okulu'nda kütüphane yaparken, Başbuğ İlköğretim Okulu'ndaki 700 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu. İTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Güneş Turan, proje kapsamında Türkiye'de ilk kez Kayahan ve Başbuğ köylerine destek verdiklerini söyledi.

Çocuklara yardım etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için çok çaba harcadıklarını ifade eden Turan, "Bu çocukları gördükten sonra yaşadığımız zorluk ve sıkıntıların üstüne bir sünger çektik" dedi.

Türkiye'nin bu tür projelere ihtiyacı olduğunu ifade eden İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ise, "Bu bir sosyal projedir. Bu projenin ilkini Kulp'ta gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bir araştırma yaptı. Kulp eğitim anlamında çok geride olan bir yer olduğu için burası seçildi. Bu proje genişletilerek Türkiye geneline yayılacak ve kardeş okullar seçeceğiz. Bu Türkiye'deki diğer üniversitelere örnek olsun. Gelmeden önce ön yargılarım vardı. Devletin burada olduğunu gördük, vatandaşın da devletinin yanında olduğu gördük. Bu yollar Karadeniz'in birçok vilayetinde yok. Ön yargılarım yok oldu" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 12:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?