7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

İzlenimler, Yansımalar ve Esintiler

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ve Kaymakamlık tarafından yürütülen 'İzlenimler, Yansımalar ve Esintiler' projesi bünyesinde ilçe merkez ve köylerinden 48 öğrenci Şanlıurfa ve Gaziantep gezisine katıldı.

Lice Kaymakamlığı tarafından SODES desteği ile yürütülen proje bünyesinde ilçe merkez ve köylerinden 48 öğrenci, Şanlıurfa'da Balıklı Göl, Urfa Kalesi ve Kapalı Çarşı'yı gezdi. Öğrenciler daha sonra Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nı görme fırsatı buldu. Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine geçen öğrenciler geceyi bu ilçede geçirdiler.

Ertesi gün, tarihi ve turistik bakımdan çok zengin olan Gaziantep'e geçen öğrenciler burada Gaziantep Kahramanlık ve Panorama Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Çarşısı, Gaziantep Mevlevihanesi Vakıf Müzesi, Pişirici Mescidi, Kasteli Savaş Müzesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni gezdi. Gezi sonrasında Lice'ye hareket eden öğrenciler geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 11:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?