8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kaçak elektriği insaflı kullanın

Vali Mutlu: Madem elektriği kaçak kullanıyorsun, bari tüm odalara, banyona bile soba koyma

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte ülke ekonomisine katkı sağlayan birçok sanayi kentinden daha fazla elektrik enerjisi tüketildiğini ve bunun yüzde 64’ünün de kaçak kullanıldığını açıkladı. Kaçak elektrik kullananları insaflı olmaya davet eden Mutlu, “Madem elektriği kaçak olarak kullanıyorsun, evin tüm odalarına, salona ve hatta banyona bile soba koyma, aşırıya kaçma” dedi.


DHA Diyarbakır Bürosu’nu ziyaret eden Mutlu, Diyarbakır’ın yüzde 64’ünün kaçak elektrik kullandığını belirtirken, bu durumun sık sık arızalara ve elektrik kesintilerine neden olduğunu anlattı. Kesintilerin önüne geçmek için ciddi yatırımlar yaptıklarını ve TEDAŞ’ı güçlendirdiklerini kaydeden Mutlu, şunları söyledi:

‘Abartılı olmayın’
“Cezalara rağmen istenen neticeyi alamıyoruz. Kentin yüzde 64’ü kaçak elektrik kullanıyor. Bu da ülke ekonomisine katkıda bulunan sanayi şehirlerinden daha fazla enerji tüketimi demektir. Diyarbakır’ı seviyoruz ve biliyoruz ki, kaçak elektrik kullananların gelir düzeyi artarsa bu insanlar kaçak kullanmayacaklardır. Ancak biraz da insaflı olunması gerekiyor. Madem elektriği kaçak kullanıyorsun, evin tüm odalarına, salona ve hatta banyona soba bırakma. Makul olunması gerektiği kadar kaçak elektrik kullan ve aşırıya kaçma. Abone sayısı bizden daha fazla olan illerden fazla enerji kullanıyoruz.”
Kaçak elektrik kullanmanın “hırsızlık” suçu olduğunu ve hapisle cezalandırıldığını vurgulayan Vali Mutlu, “Biz kaçak elektrik kullanımını en aza indirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ancak yine de kaçak kullanım oluyor. Biz bu kişilere ‘kaçak elektrik kullanın’ demiyoruz. ‘Kaçak elektrik kullanmayın’ diyoruz. Eğer bir şekilde kaçak elektrik kullanılıyorsa da bu kişileri insaflı olmaya davet ediyoruz, abartılı olmamalarını istiyoruz” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?