7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaçak elektrik kullanımı azaldı

DİYARBAKIR'DA KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI AZALDI

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) İl Müdürü Nihat Nurbaki, kaçak elektrik kullanan bin 856 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

DEDAŞ Müdürü Nihat Nurbaki düzenlediği basın toplantısında, kaçak elektrik kullanım oranının önceki yıllara göre azaldığını belirterek, 2009 yılının ilk 5 ayında kaçak kayıp oranı yüzde 74 iken bu yılın ilk 5 ayında bu rakamın yüzde 66.59'a düştüğünü bildirdi. Kaçak elektrik kullanımına yönelik denetimlerin sürekli yapıldığını kaydeden Nurbaki, "Bu yılın ilk beş aylık dönemde yapılan denetimler sonucunda kaçak elektrik kullandığını belirlediğimiz bin 856 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Nurbaki, vatandaşların kesintisiz ve sağlıklı enerji alabilmeleri için yoğun çaba gösterdiklerini bildirerek şöyle devam etti:

"Bu yılın ilk 5 ayında yaklaşık 10 bin yeni abone yapıldı. Bununla usulsüz tüketimin önüne geçtik. Bu çalışmaları geçmiş yıllarla mukayese ettiğimiz zaman büyük bir fark ortaya çıkıyor. Eğer biz birbirimize inanır ve güvenirsek burada yapamayacağımız hiçbir şey olmaz. 2009 yılındaki aylık tahsilat oranı 13 milyon TL iken 2010 yılında ise aylık 23 milyon TL'ye yükseltildi. Geçmiş dönemlere ait 78 milyon TL değerinde kalıntı faturanın tahsilatı yapılarak aylık yüzde 77 oranında tahsilat artışı sağladık.

Kurum olarak alacakları tahsil ederken, kaçak elektrik kullanımını önlemek ve abonelere de faturalarını zamanında ödeme alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz."

Nurbaki, kurumları içerisinde görevini kötüye kullanan 15 personelin iş hakkını feshettiklerini sözlerine ekledi.

DİYARBAKIR'DA KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMI AZALDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:39:03
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 13:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?