7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaçak elektrik soruşturması

Kaçak elektrik kullandırdıkları iddia edilen 25 kişi, yapılan sağlık kontrollerinin ardından Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Mali Şube ekiplerince, Diyarbakır Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Müessese Müdürlüğü'nden yaklaşık 5 ay önce, tahakkuk, kaçağı önleme ve sayaç okuma ihalesi alan SET Elektrik Mühendislik Sanayi ve Ticaret Şirketi'ne yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda belge ve dosyaya el konulurken, 25 kişi gözaltına alınmıştı. Kaçak elektrik kullanan abonelerden rüşvet alındığı iddiaları üzerine gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 25 kişi, bugün öğleden sonra sağlık raporlarının alınması için Devlet Hastanesi acil servisine götürüldü.

Burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi'ne getirilen zanlıların sorgusu sürüyor.

Öte yandan, polis, DEDAŞ ve SET elektrik firmasındaki dosyaları incelemeye devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 17:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet aktaş IP: 88.226.3.xxx Tarih : 29.11.2006 20:18:13
çok güzel yorum yapıyorsunuz ama delikanlıca olayın üstüne gitmiyorsunuz.O dönemde set elktrik tarafından takılan saatler 11 ytl alıp 40 ytl ye millete sokuşturuyordu.Kimse neden bunlardan bahsetmiyor.Tarafsız yayın ilkeniz bumu.Gariban insanların üzerine bu ihale kaldı.Bey efendiler sizin bahsettiğiniz tüm yolsuzlukları yapan set elktriktir.Bunların daha fazlasını savcı beye söylediğim halde dahi tutuklanıp cezaevine konuldum.4 ayla paçayı sıyırdım.