7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaçak kurye tekrar kayboldu

Diyarbakır'da yüklü miktarda altın ve dövizle 3 ortadan kaybolan kuyumcu kuryesi Batman'da bulunurken, ifadesi alınan kurye ailesini arıyarak perişan halde olduğunu söyleyip tekrar ortadan kayboldu.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da kuyumcu kuryesi olarak çalışan Sedat Balyen ve Sabır Çiftçi isimli ortaklar dün Ergani ilçesindeki kuyumcularla görüştü. İşlerini bitiren ortaklardan Sabır Çiftçi, 15 bin dolar, 25 bin Euro ve kilolarca altın ile birlikte özel otomobille Dicle ilçesine hareket etti. 21 FB 588 plakalı özel otomobiliyle Dicle ilçesine giden kurye Çiftçi'den bir daha haber alınamadı. Ergani'de kuyumcu bir esnaf, Sabır Çiftçi'yi aradığını belirterek, "Meşgulüm beni sonra ara dedikten sonra iki telefonuna bir daha ulaşamadık" dedi.

Diyarbakır ve Ergani ilçesinde bulunan kuyumcular yapılan aramalarda sonuç alamayınca durumu savcılığa bildirdi. 30 saat geçmesine rağmen Çiftçi'nin bulunmamasına tepki gösteren kuyumcular Kaymakamlığa gitti. Yaklaşık 100 kuyumcu esnafı, arkadaşlarının bulunması için helikopter talebinde bulunarak dağlık olan bölgelerin taranmasını istedi. Kaymakamı Enver Ünlü ise, "Kaybolan kuyumcu kuryesi başkası tarafından kaçırılmış olabilir. Dicle, Eğil kaymaklıklarına bilgi verildi. Arama çalışmaları sürüyor.

Adli merciler gerekeni yapacaktır. Sağ duyulu ve sabırlı olmanızı isterim" dedi.
Sabır Çiftçi'nin aracı dün Dicle ilçesinde bulunurken, Çiftçi'nin kendisi ise Batman Emniyetine gelerek kaçırıldığını söyledi. Daha sonra ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Çiftçi, ailesini arayarak çok perişan halde olduğunu söyledi. Tekrar ortadan kaybolan Sabır Çiftçi'nin bulunması için çalışma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 14:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?