7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaçak yapıyla mücadeleye devam

DİYARBAKIR'DA KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Diyarbakır'da Canlı Hayvan Borsası'nın açılmasına rağmen hayvan alım satım ve kesimini kent içinde yapan ahırlar zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Zabıta ayrıca kenttin muhtelif yerlerinde büfe kuran, dere yatağında inşaat malzemeleri satanlarla ilgili yıkım ve uyarılar yaptı.

Eski Hayvan Pazarı'nın karşısında bulunan ve zaman zaman hayvan alım satımı ile kaçak kesiminin yapıldığı 4 yapı ile depo, işyeri gibi kullanılan 3 ayrı mekan Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım öncesinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Sağlam, ahır ve işyeri sahipleri ile görüşme yaptı ve yıkım konusunda ikna etti. Ahır ve yapı sahipleri eşyalarını çıkardıktan sonra Fen Daire Başkanlığı'na bağlı iş makineleri yıkımı gerçekleştirdi.

Yıkım sırasında polis de tedbir aldı. Geçen hafta da Anzele'deki İtfaiye Daire Başkanlığı yanında bulunan ve belediyeye ait kiracıların kaldığı 5 işyeri tahliye edildi ve yıkımı gerçekleştirildi. Zabıta ayrıca Yeniköprü'nün Fiskaya bölgesinde kurulan büfeyi kaldırdı. Seyrantepe-Silvan yolu üzerinde bulunan ve DİSKİ'nin çalışması önünde engel olan 2 büfe de zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Zabıta ayrıca dere yatağında tuğla, kum gibi inşaat malzemeleri bulunduran esnafa yönelik olarak da durum tespit tutanağı düzenledi.

Zabıta,  muhtemel bir sel karşısında hem kendilerinin hem de diğer vatandaşların zarar görmemesi için dere yatağının terk edilmesi için uyarıda bulundu. Zabıta, esnafın dere yatağında bulunan söz konusu malzemeleri kaldırmaması durumunda cezai işlem yaparak malzemeye el koyacağını bildirdi.

DİYARBAKIR'DA KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
DİYARBAKIR'DA KAÇAK YAPIYLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 15:32:02
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 16:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?