7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaçakçılara büyük darbe

Diyarbakır'da iftar ve sahur vakitlerinde düzenlenen operasyonlarda 135 kilogram uyuşturucu madde, 3'ü suikast silahı olarak bilinen Glock marka tabanca olmak üzere toplam 7 adet ruhsatsız tabanca ile 1 adet MP5 uzun namlulu otomatik tüfek ele geçirildi. Olaylarla ilgili 22 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, geçimini uyuşturucu ticareti yaparak sağlayan H.K ve L.K kardeşlerin Hakkari'den Diyarbakır'a uyuşturucu sevkıyatı yaptığı duyumunun alınması üzerine harekete geçti. H.K. ve L.K. isimli kardeşlerin N.Ç. isimli şahısla birlikte temin ettikleri esrar maddesini gece saat 02.30 sıralarında Diyarbakır'a getirecekleri belirlendi. H.K., L.K., N.Ç. ve M.O. isimli şahısların içerisinde bulunduğu panelvan tipi araç, ekipler tarafından durduruldu. 'Atak' isimli narkotik köpeğinin yaptığı aramada, koli bandıyla bantlanmış ve satışa hazır hale getirilmiş 39 paket içerisinde 43 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli ise, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. 

Devam eden çalışmalarda R.K. ve M.İ. isimli şahısların, Lice İlçesi'nden temin ettikleri yüklü miktardaki uyuşturucu esrar maddesini Diyarbakır'a getirerek pazarlayacaklarının öğrenilmesi üzerine, aynı gün saat 01.30 sıralarında ekiplerce Diyarbakır'da operasyon düzenlendi. Operasyonda R.K., M.İ., F.G., ve F.K. isimli şahıslara ait araçta yapılan aramada, satışa hazır hale getirilmiş 10 kilo 500 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan ve adli mercilere sevk edilen 4 şahıstan 3'ü mahkemece tutuklandı. 

Lice İlçesi'ne yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda ise, A.A. ve R.A. isimli kardeşlerin M.Y. isimli şahısla birlikte uyuşturucu madde ticareti yaptıkları, 3 şahsın temin ettikleri uyuşturucu esrar maddesini Diyarbakır'a getirerek pazarlayacakları tespit edildi. İl girişinde A.A.'nın kullandığı ve içerisinde kardeşi R.A. ile M.Y'nin de bulunduğu araç durdurularak arandı. Aracın bagajına yerleştirilmiş 1 adet çuval içerisinde satışa hazır hale getirilmiş 6 kilogram esrar maddesi ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan ve adli mercilere sevk edilen 3 şahıs mahkemece tutuklandı. 

Lice İlçesi kırsalından temin ettikleri yüklü miktardaki esrar maddesini Diyarbakır'a getirmek üzere yola çıkan M.F, M.D. ve H.Ç. isimli şahısların bulunduğu yolcu minibüsüne yönelik düzenlenen operasyonda da, aracın arka bagajıyla koltukları altına gizlenmiş poşetler içerisinde 59 kilo 685 gram kenevir bitkisi tohumu ele geçirildi. Ayrıca, 18 yaşından küçük olan H.Ç. isimli şahsın üzerinde 1 adet 9 milimetre çaplı ruhsatsız tabancayla bu tabancaya ait 12 adet MKE yapımı dolu fişek ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 1'i mahkemece tutuklandı. 

Yine Lice İlçesi'ne bağlı bir köye esrar elde etmek amacıyla kenevir bitkisi ektikleri belirlenen M.K. ve S.K. isimli şahısların ikametinde yapılan aramada, satışa hazır hale getirilmiş 10 kilogram kubar esrar maddesi ve 6 kilo 500 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan M.K., kardeşi S.K. ve S.A., haklarında "Toplu halde satmak maksadıyla uyuşturucu esrar maddesi bulundurmak" suçundan sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı. Olayla bağlantısı bulunan bir şahsın aranmasına ise devam edildiği belirtildi. 

Öte yandan, silah ticareti yaptıkları ve muhafazalarında bulunan silahları piyasaya sürme hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen şahıslara yönelik Diyarbakır'da iki ayrı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda M.P., A.Y., M.K., M.P. ve Ö.G. isimli şahıslar gözaltına alınırken, 2 adet değişik çap ve markalarda tabanca, bu tabancalara ait 4 adet şarjör, 1 adet MP5 marka uzun namlulu silah, 3 adet Glock marka suikast silahı ve bu silahlara ait toplam 6 adet şarjör, 1 adet toplu tabir edilen tabanca ile bu silahlara ait toplam 78 adet fişek ele geçirildi. Adli mercilere sevk edilen 5 şahıstan 1'i mahkemece tutuklandı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin iftar ve sahur saatlerinde uyuşturucu ve silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği 6 operasyonda ele geçirilen toplam 135 kilogram esrar maddesi, 1 kilo 685 gram kenevir bitkisi tohumu, 1 adet MP5 marka uzun namlulu otomatik tabanca ile tabancaya ait 12 adet mermi, 7 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 10 adet şarjör ve 78 adet mermiye el konuldu. Gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 22 şüpheliden 15'i, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 15:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?