7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kaçırılan işçinin ailesi yardım bekliyor

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Yokuşlu Köyü'nde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan maden işçisinin koşulsuz serbest bırakılmasını istedi. 

10 gün önce kaçırılan 8 maden işçisinden 7'si serbest bırakılırken, Elazığlı işçi Nezir Yıldırım ise bırakılmadı. 

Teröristlerin beraberlerinde götürdüğü Nezir Yıldırım'ın Elazığ'daki ailesi, terör örgütü tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl ile er Çoşkun Kırandi'nin serbest bırakılması için çalışma yapan İHD Diyarbakır Şubesi'ne başvurdu. 

İHD, başvuru üzerine Diyarbakır'a gelen aileyle birlikte şube binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Nezir Yıldırım'ın annesi Şadiye Yıldırım (73), babası Zülfi Yıldırım (80) ile oğlu Tuncay Yıldırım (26) katıldı. Basın açıklamasını okuyan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Selahattin Demirtaş, kaçırılan maden işçisinin derhal serbest bırakılmasını istediklerini ifade ederek, "Bölgemizde yaşanan çatışmalar ve bunun yaşattığı olumsuz etkiler, her geçen gün biraz daha artarak hepimizin yaşamını tehdit eder hale gelmektedir. Başta yaşam hakkı olmak üzere istisnasız hiçbir insanın temel hak ve özgürlüklerine dokunulamaz. Dicle İlçesi'nde kaçırılan maden işçilerinin maruz kaldığı uygulama, kişi güvenliği ve hürriyeti hakkının açık bir şekilde ihlalidir. Ateşkes ve barış çağrılarının yapıldığı bu günlerde, herkesin toplumsal gerilime neden olacak her türlü tutumdan uzak durması gerekmektedir. Zorla kaçırılan maden işçisi Nezir Yıldırım'ın yaşam hakkının güvence altına alınmasını, koşulsuz bir şekilde derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi. 

Basın açıklaması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan anne Şadiye Yıldırım, oğlunun serbest bırakılmasını istedi. Konuşmakta güçlük çeken maden işçisi Nezir Yıldırım'ın oğlu Tuncay Yıldırım ise, ailesinin kötü günler geçirdiğini belirterek, babasının bırakılmasını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 13:20:42
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 13:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?