9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Kaçırılan öğretmen kurtarıldı

4 gün önce görev yaptığı okul önünde kar maskeli üç kişi tarafından kaçırılan öğretmen Sevim Buğdaycı, Diyarbakır'ın merkez ilçesi Yenişehir'in Dökmetaş köyünde bulunurken, Buğdaycı'yı kaçıran zanlı kayıplara karıştı.

Yaklaşık 1 yıl önce Sevim Buğdaycı'nın amcasının kızını kaçıran; ancak kaçırdığı kızın ailesi tarafından geri alınmasını kendisine yediremeyen Ramazan K., 4 gün önce aynı aileden Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda görev yapan Sevim Buğdaycı'yı görev yaptığı okulun önünden kaçırdı. 4 gün boyunca gözleri bağlanarak yaklaşık 7 ayrı yer gezdirilen sevim öğretmen, emniyet güçleri ve aile büyüklerinin de karşılıklı çabalarıyla yeri tespit edilerek, kaçıran şahsın ailesi tarafından emniyet birimlerine teslim edildi.

Kaçırdığı Sevim Buğdaycı'yı ailesine teslim ettikten sonra kayıplara karışan Ramazan K.'nin yakalanması için emniyet birimleri geniş çaplı çalışma yürütüyor. Ramazan K.'nin ailesi tarafından emniyet birimlerine teslim edilen Sevim Buğdaycı, hastanede yapılan sağlık kontrolünün ardından ailesine teslim edildi.

Nişanlısının kaçırıldığının haberini aldıktan sonra görev yaptığı Van'dan Ergani'ye gelerek İl Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'dan yardım isteyen Recep Orgun, nişanlısı Sevim Buğdaycı'ya kavuşmanın sevincini yaşadığını belirterek, "Nişanlımın sağsalim ve herhangi bir zarar görmeden bulunmasından dolayı çok mutluyum. En baştan beri konuyla ilgili yardımlarını, ilgi ve alakalarını bizlerden esirgemeyerek konuyla bizzat ilgilenen Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Emniyet Müdürlerimiz, Jandarma Komutanımıza teşekkür ediyoruz. Ancak; nişanlımı kaçıran zanlının yakalanamaması bizleri endişelendiriyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2011 Cuma 12:22:03
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 18:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?