8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kader inancı konferansı yapıldı

Diyarbakır Valiliği ile Dicle Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Bilgilerimizi Diyarbakır'la Paylaşalım" projesi çerçevesinde, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yener Öztürk, E Tipi Cezaevi'nde "Kader İnancı ve Yansımaları" konulu bir konferans verdi. 


Diyarbakır Valiliği ve Dicle Üniversitesi tarafından ortak olarak yürütülen "Bilgilerimizi Diyarbakır'la Paylaşalım" projesi kapsamında Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ndeki hükümlülere, "Kader İnancı ve Yansımaları'' konulu konferansı verildi. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yener Öztürk tarafından verilen konferansta kader kavramının içeriğine ve nasıl anlaşılması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunuldu.
 
Öztürk, kader inancının yanlış anlaşıldığı ve kullanıldığı durumlara da örneklerle dikkati çekerek, pratik hayatta doğru kader anlayışının insana kazandıracağı faydaları sıraladı. Proje kapsamında Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel tarafından verilen konferansta ise plastik poşetlerin kullanımının azaltılması veya yasaklanması gereğine vurgu yapılan bilgiler verildi. 

Plastik malzemenin son derece ucuz olması, hafifliği ve kullanımının kolay olmasının yanı sıra metal ve ağaç gibi yapı malzemelerine karşı avantaj doğurduğunu belirten Prof. Dr. Temel, sadece Türkiye'de insan sağlığı için büyük risk taşıdıkları kesinleşen siyah poşetlerin yıllık kullanımının 260 bin ton, diğer naylon poşetlerin kullanımının ise siyah poşetin iki katı olduğunu kaydetti. 

Özellikle, kanserojen madde içeren siyah poşetlerin insan sağlığı açısından çok daha ciddi tehditler oluşturduğunu söyleyen Temel, genellikle seyyar satıcı ve pazar esnafının kullandığı siyah poşetlerin; pet şişe, kova ve tıbbi atık gibi
maddelerin toplanarak tekrar işlenmesiyle üretildiğine dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:30:38
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 20:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?