7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kadın girişimcilerden örnek seçim

DİYARBAKIRLI KADIN GİRİŞİMCİLERDEN ÖRNEK SEÇİM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kurulan Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına iş kadını Nezahat Barutçuoğlu getirildi.

TOBB tarafından kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak amacıyla kurulan İl Kadın Girişimciler Kurulu örnek bir seçime imza attı. Diyarbakır Ticaret Borsası'nda (DTB) gerçekleştirilen İl Kadın Girişimciler Kurulu başkanlık seçimi TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve DTB Başkanı Fahrettin Akyıl başkanlığında gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimde eski Başkan Emine Filiz Bedirhanoğlu görevi kurulda bulunan diğer arkadaşlarına

devretmeye hazır olduğunu ve kadın girişimcilerle her zaman hep birlikte olup yola devam edeceğini söyledi. Daha sonra yapılan seçimlerde kurul başkanlığına Nezahat Barutçuoğlu, başkan yardımcılıklarına Esra Aksu ve Pınar Akyıl getirildi. Yapılan bu örnek seçimden sonra kısa bir açıklama yapan DTB Başkanı Akyıl, kadın girişimcilere yapmış oldukları seçimlerinden dolayı teşekkür ederek, ''Kadın girişimcilerimizin yapmış oldukları bu seçim örnek alınması gereken bir seçimdir" dedi.

Kadın Girişimciler Kurulu'nun önemine de değinin Akyıl, "TOBB Yönetim Kurulu'nun alacağı kararlara kadın girişimciliği konusunda ışık tutan, genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:47:05
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 15:45:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?