5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Kadın Merkezi 10. yılını kutluyor

Kadın Merkezi (Kamer) Yönetim Kurulu Başkanı Nebahat Akkoç, şiddeti sorgulamak için bir takım yeni etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, "Kadına yönelik şiddet sadece Güneydoğu'nun değil, tüm dünyanın sorunudur" dedi.


10. kuruluş yıldönümü sebebiyle Kadın Merkezi Kamer, bir takım etkinlik düzenleyecek. Kamer Yönetim Kurulu Başkanı Nebahat Akkoç, düzenlediği basın toplantısıyla 10 yıllık süre içinde edindikleri deneyimleri ve yaşadıkları zorlukları değerlendirdi.

Bağımsız bir kadın örgütü olarak kurulduklarını ifade eden Akkoç, kuruluş yıllarında her şeyin siyah ve beyaz olduğunu belirterek, "O yıllarda her gün onlarca insan öldürülüyordu bu sokaklarda. Biz şiddeti sorgulamak için bu çalışmanın içine girdik. Şiddet dünyanın sorunu olduğu gibi bir çok ülkede uygulanmaktadır. Ama ne yazık ki şiddeti ülkemizde sadece Güneydoğu sorunu olarak gösteriyorlar. Kürtlerin sorunu olarak gösteriyorlar. Bugün İsveç'te, Almanya'da ve Hollanda'da da şiddet uygulanıyor ve Türkiye'nin her tarafında uygulanıyor. Kadına yönelik uygulanan şiddeti ortadan kaldıramayız ancak, sorunu ortaya koymaya ve çözüm yöntemlerini geliştirmeye dönük çalışmalar içindeyiz" diye konuştu.


KAMER'in hazırladığı dört kitabı yarın düzenleyecekleri kokteyl ile tanıtacaklarını söyleyen Akkoç, kitapların içeriğinin kadına yönelik şiddet, bunun boyutlarını içeren raporlar olduğunu ifade etti. Akkoç, ayrıca 10 yıllık zaman diliminde şiddet gören 8 bin kişi ile görüşme yaptıklarını, 200 kadına destek verdiklerini, 12 çocuk yuvası açtıklarını dile getirdi. Kamer'in 10. kuruluş yıldönümü kutlamalarının tanıtım , gezi ve Kardeş Türküler'in vereceği konserle sona ereceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 14:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?