7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kadın muhtar adayı iddialı

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde Kaynartepe Mahallesi'nin muhtar adayı olan Şefika Özkan mahallede yaşanan sorunlar karşısında sorumluluk hissederek ve kadınların neler başardığını göstermek istediği için aday olduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın tek kadın muhtar adayı olan 46 yaşındaki Şefika Özkan , 40 yıldır Kaynartepe Mahallesi'nde yaşadığını bildirdi. Mahallelinin teşviki ile aday olduğu kaydeden Özkan, seçimlere iddialı olarak hazırlanıyor. Özkan, mahalledeki sorunlarının çözümü için aday olduğunu ve sorunlara karşı sorumluluk duymasından dolayı muhtar olmak istediğini söyledi. Özkan, amacının bir muhtarın yapması gereken işlerin daha fazlasını yaparak, kadınların neler yapacağını herkese göstermek olduğunu ifade etti.

Kadın olmasının seçim yarışında kendisine avantaj sağlayacağına inandığını belirten Özkan, "Bayanlar daha çok destek verdi. Ancak, herkesten destek alıyorum. Başaracağıma inanıyorum. Bana inananları mahcup etmeyeceğim. Yeter ki dürüst olalım. Bir bayanın neler yapabileceğine ve yapacağına inandırmak istiyorum. Mahallemiz hizmete susadı. Hizmetleri mahallemizden başlatacağız. Gençlere sahip çıkıp sokak köşelerinden kurtaracağız. Hanımlara da kurslarla yeni iş sahaları açacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?