7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kadın Siyaset Akademisi açıldı

DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır'da açılışına katıldığı Kadın Siyaset Akademisi'nde hükümetin Kürt açılımı ve diğer partilerin bakış açısı ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Demokratik Toplum Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bugün açılışı yapılan Kadın Siyaset Akademisi'ne katılan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, kadının siyasetteki rolüne değindi.

Kadını özne yapan bir okulun ilk kez açıldığını belirten Ayna, "Kadını nesne değil, hem toplumda hem siyasette özne yapan bir okulun açılması hiçbir zaman söz konusu olmadı. Bu ilki gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çok temel bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de kadının siyasetteki yeri temel bir ihtiyaçtır.

Demokrasi sorununun temelinde kadın var, demokrasinin gelişebilmesi ve özellikle siyasetin demokratikleşebilmesi için kadının siyasetin merkezinde yer alması, siyasete yön vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Savaştan yana, yıkımdan yana, yok etmekten, farklılığı inkar etmekten yana olan, güçlülüğü esas alan erkek egemen zihniyetin değişebilmesiyle ancak siyasetin değişeceğini ve demokratikleşeceğini düşünüyoruz.

Bu yüzden özgür kadın siyaset akademilerine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz ve bu ihtiyaçtan hareketle böyle bir okulu açıyoruz. Kadının ciddi bir mücadele yürütücüsü olduğuna inanıyoruz ve bunun eğitimini almak için ilk adımlarımızı atıyoruz. Hepimize hayırlı olsun" dedi.

Gazetecilerin son dönemde gündemi yoğun olarak meşgul eden Kürt açılımı ile ilgili sorularına ise Ayna, "Arkadaşlar bir şeyler söylemek isterim, söyleyecek birçok sözümüzde vardır ama bunun yerine geçsin istemiyoruz. Bugünkü konumuz ve gündemimiz kadın siyaset akademisidir. Türkiye'de bir ilktir.

Ben biliyorum ki, güncel olarak demokrasi açılımı, Kürt açılımı, hükümetin bugünkü duruşu, CHP, MHP vesaire, bunlarla ilgili söyleyecek tek bir kelime bile bugünün önemini ikinci duruma düşürecektir. O yüzden bu konuda sorular almak istemiyorum" yanıtını verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 15:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?