7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kadına şiddete son!

Diyarbakır Şemsi Allak Parkı'nda bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı basın açıklaması yaptı.

Selis Kadın Derneği üyeleri ve Amed Kent Kadın Meclisi üyelerinin "Kadına yönelik şiddete hayır" konulu basın açıklamasına DTP'li kadınlar da destek verdi. Basın açıklamasını kadınlar adına Selis Kadın Derneği Başkanı Harika Peker okudu.

Basın açıklamasında kadınların şiddete ve töre cinayetlerine kurban gitmelerine rağmen bunların önünü alabilecek önlemlerin alınmadığı belirtildi. Peker, 'Namus' olgusu adı altında kadının her gün erkeğin şiddetine maruz kaldığını ve cinayete kurban gittiğini söyledi.
Peker, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kadın katliamı diyebileceğimiz bu olaylar toplumda namus temizlenmesi olarak alkışlanarak övülmesi de toplumsal yapının taşıdığı zihniyetin trajedisini oluşturmaktadır. Kadın bedeni ve emeği üzerinde kurulan tahakkümün yol açtığı sonuçları iyi irdeleyip aşmak için toplumsal reflekslerin aşılması gerekmektedir."

Namus cinayetlerine ilişkin yasaların bulunduğunu hatırlatan Peker, bu yasaların yetersiz olduğunu ileri sürdü. Peker, "Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önlenmesi için özel olarak çıkarılan 4320 sayılı yasa ve diğer mevzuat, şiddeti önlemede oldukça yetersiz ve işlevsizdir" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından kadınlar sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 16:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?