7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Kadına yönelik şiddet' paneli

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ''Kadına yönelik şiddet'' konulu panel düzenlendi. Panelde Türkiye'de her 10 kadından 4'ünün fiziksel şiddete maruz kaldığı bildirildi.
Çınar Lisesi konferans salonunda Çınar Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Kadın Merkezi (Kamer) Vakfı Diyarbakır Şubesi'nden yetkililerin katıldığı paneli Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, kurum amirleri, öğretmenler ve Çınarlı yaklaşık 100 kadın izledi. Panelde; genelde Türkiye'de özelde ise bölgede kadına yönelik şiddet ve kadınların bu durumlarda ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi verildi. Kamer Vakfı temsilcileri, ''Kadına yönelik aile içi şiddet'' araştırmaları raporuna göre her 10 kadından 4'ünün ya eşi ya da aynı çatı altında yaşadığı kişi tarafından fiziksel saldırıya maruz kaldığını ve bu durumun hiç iç açıcı olmadığını ifade ettiler. Konuyla ilgili olarak Kamer tarafından valilikler koordinatörlüğünde hazırlanan birkaç proje olduğunu da ifade eden yetkililer, 'Acil yardım hattı'nın bunlardan biri olduğunu bildirdiler. Yetkililer, ''Kadınlarımız bu hattı arayarak veya kadın merkezine gelerek yüz yüze yardım alabilecekler'' dedi.

Ayrıca 'Kadın İnsan Hakları Bilinç Yükseltme Grup' çalışmalarının da mevcut olduğunu belirten Kamer yetkilileri 'Çocuk evi', 'Kadın Girişimciliği' projesi gibi kadının bilinçlendirilmesi ve üretime de katkıda bulunması konusunda çalışmalarının bulunduğunu ifade ettiler. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven de, "İlçede kadınlarımızın bilinçlenmesi ve bu tür sıkıntılı durumların yaşanmaması için bu tür panelleri önemsiyorum. Umarım her 10 kadından 4'ünün şiddet gördüğü tablonun asgariye çekilerek hiç yaşanmamasını
sağlarız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?