8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kadınlar okur yazar oldu

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi Kadın Eğitim Danışmanlık Merkezi'nin (Epi-Dem) öncülüğünde sürdürülen ve Avusturya'da bulunan Leeza Derneği tarafından desteklenen 'Kadınlar İçin Bir Umut' projesinin okuma-yazma ve bilgisayar kursunu başarı ile tamamlayan kadınlar sertifikalarını aldı.

Yenişehir Belediyesi'nin İplik Mahallesi Eğitim Destek Evi'nde düzenlenen sertifika törenine Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ve Epi-Dem çalışanları katıldı. Kursiyer ve İplik Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların da hazır bulunduğu sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, bölgede kadına yönelik pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirterek, bölgedeki kadınların sosyal yaşama katılması için tüm kurumların ortak bir çalışma içerisine girmesi gerektiğini söyledi.

Kurbanoğlu, "Yenişehir Belediyesi olarak kadından yana bir hizmeti benimsedik. Çalışma ve projelerimizin büyük bir kısmında kadın eksenli bir çalışma üzerinde durmaktayız. 'Kadınlar İçin Bir Umut' projesinde temel insan hakkı olan eğitim konusuna ağırlık verdik. Bu projede hayatında okul yüzü görme fırsatı yakalayamamış kadınlarımıza okuma-yazma öğretildi" dedi.

Daha sonra projenin yürütücüsü olan Kadın Eğitim Danışmanlık Merkezi Epi-Dem sorumlusu Rozan Kahraman, projenin geldiği aşamalar hakkında bilgiler vererek Şehitlik Mahallesi'nde de aynı çalışmayı yürüteceklerini dile getirdi. Kahraman, "Projemiz Leeza Derneği ile yapılan sözleşmemiz gereği kadın ve çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilmiştir. 2008-2009 yılı itibariyle proje kapsamında okuma-yazma ve bilgisayar eğitimleri, hukuk, sağlık ve psikoloji konularında seminerler ve psikolojik danışmanlık hizmeti verdik.

 Projenin bir parçası olan kreşimizde 0-6 yaş arasındaki 65 kreş öğrencisine karne verdik. 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde okuma yazma kurslarımıza düzenli olarak gelen 101 kadına Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma-yazma sertifikası verildi. Yine bilgisayar eğitimine katılan 25 kadın arkadaşımıza Megam Bilişim tarafından sertifikaları verilmiştir. Projemizden faydalanan 24 kadına psikolojik danışmanlık hizmeti verdik" şeklinde konuştu.
Sertifika töreni, kursiyer kadınlara sertifikalarının verilmesinin ardından verilen kokteyl ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?