7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kadınlara 7 Mart'ta ücretsiz ulaşım

7 Mart Cumartesi günü İstasyon Meydanı'nda kutlanacak olan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle, Diyarbakır'daki tüm toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. Kadınlar 7 Mart Cumartesi günü, 08.00-16.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Diyarbakır'da toplu taşıma faaliyeti yürüten minibüs ve otobüs kooperatifleri başkanları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile vardıkları anlaşma sonucu, 7 Mart Cumartesi günü İstasyon Meydanı'nda kutlanacak olan '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ücretsiz hizmet verme kararı aldı. Uygulama sabah saat 08.00'de başlayacak ve akşam 16.00'da son bulacak. Kararla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Reşat Bakan, kooperatif başkanlarına ve tüm araç sahiplerine, kadınlar günü dolayısıyla gösterdikleri duyarlıktan dolayı teşekkür etti. Bakan, alınan bu kararın tüm Türkiye'de örnek alınmasını isteyerek, "Temel dileğimiz bu kararın ülke genelinde uygulanması ve yaygınlaştırılmasıdır" dedi.

Kent Kadın Meclisi aktivistlerinden Sevi Demir ise alınan kararın çok sevindirici olduğunu belirtti. Demir, kararın gelecek yıllarda da uygulanmasını umut ettiklerini ifade ederek, ülke genelinde yaygınlaşmasını istediğini belirtti. Demir, tüm kadınları kendi günlerinde bir arada olmaya çağırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 19:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?