7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kadınlarda meme kanseri erkeklerde akciğer

Diyarbakır Devlet Hastanesi Radyasyon Onkoloji Uzmanı Kubilay İnanç, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde erkeklerde akciğer, kadınlarda ise meme kanserinin yaygın olduğunu söyledi.
Özellikle Diyarbakır ve çevre illerde ağırlıklı olarak erkeklerde küçük hücreli akciğer kanseri görüldüğünü ifade eden Devlet Hastanesi Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Kubilay İnanç, Diyarbakır, Batman, Mardin, Urfa ve Elazığ illerinden çok sayıda hasta geldiğini ifade ederek, "Son 8 ay içinde bin 322 hastayı muayene ederek tedavi ettik. Diyarbakır’da özellikle erkeklerde küçük hücreli akciğer kanseriyle karşılaşmaktayız. Kadınlarda ise menopoz sonrası meme kanseri vakalarını sık görmekteyiz. Kanser hastalarımızın yüzde 70’i Ergani İlçesi’nden geliyor. Meme kanseri, kadınlar arasında en sık rastlanan kanser türüdür. Bulaşıcı olmayan kanser vakasını kanser kemoterapi, cerrahi, radyoterapi, hormonterapi sınıflarına ayırarak tedavilerini yapıyoruz. Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde kanser tedavisi yapılmakta olup, hastalarımıza en iyi hizmeti vermekteyiz. Ancak birçok kanserli hasta il dışına giderek orada tedavi olmaya çalışıyor. Burada da aynı tedavi yapılıyor. En son teknoloji ile donatılmış hastanemizde, kanserin her türlü vakasıyla ilgileniyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Türkiye’de her yıl meme kanserine yakalanan kadın sayısının 6 binden fazla olduğu ve kadınlar arasında ortalama meme kanseri sıklığının yıllık 100 binde 25 civarında olduğu tahmin ediliyor.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 12:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?