7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kadınlardan zılgıtlı eylem

Özgür Yurttaş Hareketi Diyarbakır Kadın İnisiyatifi, kadına yönelik şiddeti basın açıklamasıyla kınadı.

Belediye Konukevi önünde toplanan yaklaşık 100 kadın, ellerinde "Kadın satışına son", "Töre kurbanı olmak istemiyoruz", "Bedenimiz bizimdir", "İntiharlar çözüm değil", "Sığınma evleri istiyoruz", "Kadınız, anayız, barıştan yanayız" dövizleriyle eylem yaptı. Kadınların zılgıt çektikleri eylemde, polis yasadışı slogan atan eylemcileri megafonla uyardı.

Özgür Yurttaş Hareketi Diyarbakır Kadın İnisiyatifi adına açıklama yapan Benayir Çelik, uygarlığın yol açtığı krizlerin en büyük ceremesini kadınların çektiğini ifade ederek, "Dünya, bugün hoşnutsuzların gölgesinde, her türden açık ve örtülü şiddetin arenası haline gelmişse bu, biz kadınların yaşamın dışına itilmesine bağlıdır. 5 bin yıldır bu hayatın dışındayız ve bu hayat, kan ve yoksulluk üretmekten başka hiçbir işe yaramadı. Kadının içinde bulunmadığı bir toplum, tepeden tırnağa bir savaş toplumudur. Biz Diyarbakır'da yaşayan kadınlar olarak töre, hukuksuzluk, sömürü, cinsel istismar, evlat acısı, yoksulluk ve akla gelebilecek her türden gayri insani tutum olan azgın teröre karşı birleşmek için mütevazı ama önemli bir adım atıyoruz.

Bizi sonuncu vatandaş derecesine indirgeyip, katlimize ferman çıkaran çağdışı yasaları lanetliyoruz. İnisiyatif olarak tüm Diyarbakır kadınlarını, kendi rengimiz ve sesimizle büyük tarihsel birliği üretmek, Kürt sorununu demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözmek, demokratik-ekolojik bir toplum inşa etmek ve eşit-özgür yurttaşlar olarak koyduğumuz hedeflere ulaşmak için dayanışma ve özgür yurttaşlık bilinciyle örgütlenip mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2006 Pazar 17:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?