8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kadınları sevindiren merkez

Diyarbakır Merkez Sur Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle kurulan Kadın Destek Merkezi'nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, kadınlara çok şey borçlu olduklarını kaydederek, Suriçi'nde yaşayan kadınların sosyo-ekonomik hayat standartlarını yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Sur Belediyesi'nin desteğiyle kurulan Kadın Destek Merkezi'nin (KADEM) açılışı yapıldı. Hasırlı Mahallesi'nde tarihi bir evin restore edilmesiyle kurulan KADEM'in açılışına Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Şimşek kadın kurum yöneticileri, daire müdürleri ve kalabalık halk katıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, amaçlarının sur içinde yaşayan kadınların sosyoekonomik hayat standartlarını yükseltmek olduğunu kaydederek, kadınlara çok şey borçlu olduklarını ifade etti.

Demirbaş, "Kadınlara çok şey borçluyuz. Her şeyden önce dilimizin bugüne gelmesini sağlayanlar analardır. Kadınların eğitimi gelecek demektir. Şimdiye kadar Sur Belediyesi olarak kadın konusunda bir eksiklik içindeydik. Şimdi onu eksikliği gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Demirbaş, KADEM'de kadınlara mesleki eğitimler ile aile bütçelerine katkı sunabilecekleri beceriler kazandırarak çalışma hayatının gerektirdiği uzmanlık alanlarında istihdam edilebilmelerine olanak sağlayacak altyapı oluşturduklarını söyledi. Demirbaş, şöyle devam etti:

"Merkezimizde yemek pişirme ve sunma kursları, biçki -dikiş kursları, Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) desteği ile okuma-yazma kursları, el becerileri geliştirme kursları, çocuk oyun ve eğitim faaliyetleri, psikolojik ve sosyal danışmanlık faaliyetleri var. Bine yakın kişiyi burada eğitmeyi düşünüyoruz. Tabi bu kadınlarımız için yeterli değil. Bunun gibi çok yer açmayı düşünüyoruz. Kadınların da bu eve sahip çıkmaları gerekiyor."

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek ise, şimdiye kadar kadının birçok alanda şiddete maruz kaldığını kaydederek, "Yaşamda en çok acı çeken kadındır. Onun için toplumun geleceği için kadınlarımıza sahip çıkalım ve bu tür etkinliklerimizi ve faaliyetlerimizi devam ettirmemiz lazım" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?