8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kadınların kıraathane sevinci

Diyarbakır’ın ilk ‘kadınlar kıraathanesi’ hizmete açıldı. Kadınlar böyle bir mekana uzun süreden beri ihtiyaçları olduğunu söylediler. Mekan erkeklere ise yasak.

Diyarbakır’ın en lüks semtlerinden Ofis’te ‘Diamond Kadınlar Kıraathanesi’ni açan Ramazan Avcı, mekanın erkeklere yasak olduğunu vurguladı.

Erkekler kıraathanesinde mevcut olan her türlü oyun ve içeceğin mekanlarında mevcut olduğunu belirten Avcı, ‘Kadınlar ve kadın örgütleri bu girişimden dolayı beni kutladı. Diyarbakır’da ilk kez böyle bir mekanın açılmış olması bazı çevreleri de rahatsız etti. Çünkü burada feodal yapı tam manasıyla kırılmış değil’ dedi.

Yasa uyarınca 18 yaşından küçüklerin girmesinin yasak olduğu kahve açılışına gelen kadınlar da duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kadınların Diyarbakır’ın artık töre ve namus cinayetleriyle değil, bu tür sosyal aktivitelerle anılması gerektiğini ifade ederek, ‘Böyle bir yere ihtiyaç vardı. Artık bundan böyle boş zamanlarımızı ve günün stresini burada atarak değerlendireceğiz’ dedi.

Diyarbakır’daki Bağlar Belediyesi Başkanı Yurdusev Özsökmenler’in de kadınlar kahvesinin açılışına çelenk gönderdi. Kahvenin açılışını ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu yaptı.

Özgür CEBE/(DHA)
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 10:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?