3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Kadınların okuma yazma merakı

Diyarbakır'ın İplik Mahallesi'nde kadınların sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Yenişehir Belediyesi ile Avusturya WADI Derneği tarafından 'Kadınlar İçin Bir Umut Projesi' çerçevesinde düzenlenen okuma-yazma kursunda sertifika almaya hak kazanan 65 kadına sertifikaları törenle verildi.

Yenişehir Belde Belediyesi EPİ-DEM ile Avusturya WADI Derneği'nin ortaklığında uygulamaya konulan proje çerçevesinde yoğun göç alan İplik Mahallesi'nde sosyal yaşama aktif olarak katılamayan kadınlara yönelik çalışmalar sürüyor. Çalışmalar kapsamında kadınlara okuma-yazma kursları, iletişim, sağlık ve hukuk konularında eğitim seminerleri, toplumsal yaşama entegrasyonları için çeşitli sosyal faaliyetlere katılımlarının sağlanması ve göçün yarattığı travmanın giderilmesi için psikolojik destek hizmetleri sunuluyor. 'Kadınlar İçin Bir Umut' projesi adı verilen çalışmalar kapsamında yaklaşık 3 aydan bu yana süren okuma-yazma kursunda sertifika almaya hak kazanan 65 kadına sertifikaları İplik Mahallesi Eğitim Destek Evi'nde düzenlenen törenle verildi.

ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPACAĞIZ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Gülcan Yalçın Tantekin, Avusturya Kalkınma Ajansı (ADA), Avusturya WADİ Derneği ve Viyana Belediyesi'ne projeye sundukları destekten dolayı teşekkür etti. Tantekin'in ardından konuşan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Şefik Türk ise Avusturya Kalkınma Ajansı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile emeği geçen tüm öğretmenlere ve mahalle sakinlerine teşekkür etti. Türk, belediye olarak gençlerle, kadınlarla ve çocuklarla ilgili projelerde ellerinden ne gelirse yapacaklarını belirterek, "Oluşturduğumuz sosyal projelerle kadınlarımızın ve genç kızlarımızın evlerinin dışında da bazı paylaşımları yapabilecekleri ortamları oluşturmak istiyoruz" dedi.

KADINLAR ARTIK NEREYE GİDECEKLERİNİ BİLİYOR

Okuma-yazma öğrenen kadınlar yazdıkları şiirleri okurken, proje kapsamında eğitilen 0-6 yaş arasındaki çocuklar öğrendikleri oyunları sergiledi. Etkinliğin sonunda okuma-yazma sertifikası almaya hak kazanan 65 kadına sertifikaları verildi. Kursta okuma-yazma öğrenen Aysel Bayrak adlı kadın, kursu düzenleyenlere teşekkür ederek, "Daha önce okuma-yazmamız olmadığı için hiçbir şey bilmiyorduk. Örneğin bir hastaneye gidemiyorduk, dolmuş durağına gittiğimizde nereye gideceğimizi bilmiyorduk. Artık okuyabiliyoruz. En azından nereye gideceğimizi bileceğiz. Çok memnunuz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 11:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?