4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Kadınların oturma eylemi bitti

Terörist başı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesini protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık sorunlarına yönelik duyarsızlığı eleştirmek amacıyla Diyarbakır Demokratik Kadın İnisiyatifi üyesi 22 kadın, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yaptıkları eyleme son verdi.

AK Partililer, kadınları kırmızı karanfillerle uğurlarken, eylemlerine son veren kadınlar, zılgıt çekip slogan attı.

Diyarbakır Demokratik Kadın İnisiyatifi üyesi 22 kadın, Bursa İmralı Ceza Evi’nde 6 yıldan bu yana tutuklu bulunan PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan’ın 1999 yılında Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat’ı protesto etmek ve Öcalan’ın yaşam koşullarının değiştirilmesi amacıyla 4 gün önce AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nda oturma eylemi başlatmışlardı.

4 günden bu yana oturma eylemi yapan kadınlar, bugün öğleden sonra basın açıklaması yaparak eylemlerine son verdi.

Diyarbakır Demokratik Kadın İnisiyatifi adına açıklama yapan Saliha Aslan, operasyonların durdurulmasını istediklerini belirterek, "Sayın Başkan Öcalan’ın üzerindeki tecrittin kaldırılmasını istiyoruz. Operasyonların durdurulmasını ve KONGRA-GEL’in son projesinin dikkate alınmasını istiyoruz. Barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt ise, kadınlara misafirperver davrandıklarını belirterek, "Biz, farklı düşünen insanların kendilerini ifade etmelerine engel olmamaya çalıştık. Diyarbakır’da ve buradan başlayıp bütün ülkeye yayılacağına inandığımız sivil inisiyatiflerin önünü açmaya çalıştık. Bu süreçte, olaylara klasik mücadeleci yaklaşımla bakmak yerine, sivil toplum örgütleri inisiyatiflerini öne çıkarak, toplumda gerginliklere yol açmadan çözüm üretebileceğimiz alanları genişletmek istedik. Biz burada, çok önemli bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Misafirlerimizi incitmeden kendilerini dinleyerek, ifade etmek istediklerini ilgili yerlere ulaştırdık. Amacımız, bu ülkenin barışı ve huzurudur. Bu barışçıl çabamızın, buradan tüm bölgeye, Türkiye’ye ve oradan da tüm Ortadoğu’ya yayılmasını umuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından AK Partili kadınlar, DEHAP’lı kadınları kırmızı karanfillerle uğurlarken, eylemlerine son veren kadınlar, zılgıt çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 16:20:57
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 16:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?