7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kalbi sağda çıktı

KALBİ SAĞ TARAFTA ATIYOR

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde göğsündeki ağrı nedeniyle gittiği hastanede kalbinin sağ tarafında olduğunu öğrenen 50 yaşındaki M. Samet Balcı şaşkına döndü.

Ergani Devlet Hastanesi'nde teknisyen olarak çalışan 50 yaşındaki M. Samet Balcı, bu yaşına kadar hiçbir sağlık problemi yaşamadığını ve doktora gitmek zorunda kalmadığını söyledi. Kısa zaman önce göğsünde hissettiği ağrı nedeniyle gittiği hastanede herhangi bir tuhaf durumla karşılaşılmadığını, üç hastane dolaştığını ifade eden Balcı, son olarak gittiği üçüncü hastanede yapılan kapsamlı kontrollerde kalbinin göğüs kafesinin sağında olduğunu öğrendiğini söyledi. Doktorlarının kendisine kalbinin

işlevlerini normal bir şekilde yerine getirdiğini söylediklerini ifade eden Balcı, mesleği gereği fiziki efor sarf ettiği halde kalbi ile ilgili herhangi bir problem yaşamadığını dile getirdi.

Doktorlarına göre milyonda bir rastlanılan bir durumla karşılaştığını ifade eden Balcı, "Dextro Kardi" ismiyle anılan hastalık nedeniyle kendisini fazla yormaması gerektiğini ancak hiçbir rahatsızlık yaşamadığını belirtti. Balcı, "Daha önce elimi göğsümün soluna koyduğumda kalbimin atmadığını, sağ tarafa koyduğumda ise kalp atışlarımı hissetmiştim. O günden bu yana bu durumdan şüpheleniyordum; ancak kimseyle paylaşamıyordum. Zaten bu yaşıma dek hiçbir sağlık problemi yaşamamıştım. Kalbimin sağda olduğunu

öğrenince çok şaşırdım. Doktorum bu durumun tehlikeli olmadığını ancak fazla yorulmamam gerektiğini söyledi. Mesleğim gereği efor sarfetmem gereken işler yapıyorum. Buna rağmen hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Ailem bu durumu öğrendikten sonra endişelenmeye başladı. Bazen eve geç saatte geldiğim zaman eşim ve çocuklarım başıma bir şey mi geldi diye endişe eder oldular" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 16:52:00
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 17:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?