8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kampüste gerginlik!

DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ'NDE GERGİNLİK

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin cezaevlerinde yatan hasta tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek amacıyla yaptığı yürüyüşlü basın açıklamasında gerginlik yaşandı. Öğrencilerin hastane önüne geçmesine izin vermeyen özel güvenlikçiler adeta etten duvar örerek öğrencilerin hastane önünde açıklama yapmalarını engelledi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri önlükleriyle birlikte Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak ellerindeki pankartlarla cezaevlerinde yatan hasta tutuklu ve hükümlülere destek olmak amacıyla basın açıklaması yaptı. Kampüste sloganlar eşliğinde yürüyen öğrencilerin geçiş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alındı. Herhangi bir olayın yaşanmaması için çevik kuvvet ekibi hazır bekletilirken, öğrenciler hastane önünde basın açıklaması yapmak istedi. Özel güvenlik ekipleri öğrencilerin önünün keserek adeta etten duvar ördü. Hastaneye yürümek isteyen öğrencilerin açıklamasına katılan sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri engellenirken, kısa süreli gerginlik sonrası öğrenciler Rektörlük ile görüşmek istedi. Öğrencilerin hastane önünde açıklama yapmasına izin verilmedi.

Öğrenciler bu duruma tepki göstererek rektör aleyhine slogan attı. Hastane önünde açıklama yapılmasına izin verilmeyen öğrenciler Tıp Fakültesi Dekanlığı önüne geçerek açıklama yaptılar.

Basın açıklamasına destek veren Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç, "Açıklamaya bile tahamül etmeyen bir yönetimin bu ildeki bilimsel sorunları çözme şansı yoktur. Diyaloglarla bu sorun çözülür. Öğrenci arkadaşlarımız basın açıklaması yapılması konusunda kararlıydılar. Ancak en doğru kararı yine öğrenci arkadaşlarım verdi. Çatışma zemini oluşturmamak için çaba gösteren öğrencileri tebrik ediyorum" dedi.

Koç, üniversite yönetimini ise çatışma ortamı oluşturmakla suçlayarak yönetimi protesto ettiklerini söyledi.

Öğrenciler basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.

DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ'NDE GERGİNLİK
DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜ'NDE GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 14:39:00
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 17:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?