8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kamyon alev topuna döndü

DİYARBAKIR'DA ALEVLİ GECE

Diyarbakır'da henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı alev alan bir kamyon, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Edinilen bilgiye göre, gece saat 23.50 sıralarında Bağlar ilçesi Barış Caddesi üzerinde bulunan 3 Nolu Sağlık Ocağı yan tarafında park halindeki Sedat Akıncı'ya ait 21 EL 095 plakalı kamyon bir anda alev aldı. Çevredeki vatandaşların olayı fark etmesinin ardından polis ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Yangını fark eden vatandaşlar, ekipler gelene kadar kendi imkanları ile aracı söndürmeye çalışırken, kamyonun şoför kabini tamamen alev aldı. Bir anda alev topuna dönen kamyondan çevredeki evlere de ateş

sıçradı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri ise yangına müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangın, büyümeden söndürülürken, aracın park edildiği sokakta bulunan bir evin penceresi de yandı. Ekiplerin soğutma çalışmalarının ardından, yangının çıkış sebebinin öğrenilmesi için geniş kapsamlı çalışma başlatıldı.

Barış Caddesi üzerinde ikamet eden görgü tanıklarından Mehmet Tahir Çankaya, komşuların haber vermesi ile yangını fark ettiğini söyledi. Çankaya, "Karşıda ikamet eden komşu haber verdi. Pencereden aracın alev aldığını gördüm ve su getirip kendi imkanlarımızla müdahale etmeye çalıştık" dedi.

Araç sürücüsü İbrahim Uykur ise akşam saat 20.30 sıralarında aracı getirip park ettiğini söyledi. Uykur, "Arabanın yandığı haberini alır almaz olay yerine geldim. Nasıl yandığını henüz bilmiyorum" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR'DA ALEVLİ GECE
DİYARBAKIR'DA ALEVLİ GECE
DİYARBAKIR'DA ALEVLİ GECE
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 09:19:03
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 18:20:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?