7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kan davalı aileler barıştı

Fransız Haber Ajansı (AFP) tarafından Nobel Barış Ödülü'ne layık gösterilen ve bölgedeki kan davalarının barışla sonuçlanması için büyük çaba harcayan Diyarbakır Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Başkanı Sait Şanlı, 6 kan davalı aileyi barıştırdı. Barış mesajlarının verildiği törende kan davalılar, el ele tutuşarak barıştılar. 

Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Başkanı Sait Şanlı, Doğu ve Güneydoğu'daki 400'e yakın kan davalı ailenin barışmasına imza attı. AFP tarafından "Nobellik Sait" ismi ile dünyaya duyurulan Sait Şanlı, 400 kan davalı aileyi barıştırdıktan sonra bugün de 6 ayrı kan davalı aileyi bir araya getirerek bir ilke daha imza attı. Şanlı, Diyarbakır'da çeşitli sebeplerden dolayı kan davalı olan İçten, Şahin, Bayhan, Nazif, Sunfur ve Savran ailelerini bir araya getirerek barıştırdı. Sait Şanlı, barış girişimlerini olumlu karşılayan kan davalı ailelere medyanın huzurunda teşekkür ettiğini belirterek, "Bu 6 kan davalı aileden birisi hayatını kaybederken, 3 kişi ağır yaralanmış ve bir kız da hadisenin büyümemesi için intihar etmiştir. Bu 6 aileden birileri yanlış yapmış ama ailenin diğer fertleri bu yanlışa dur demiştir. Ülkemizi kardeşlik ve barış kurtaracaktır. İş adamlarımızı ve siyasetçilerimiz bizleri ve memleketlerini yalnız bırakmasınlar. Diyarbakır'da işsizlik had safhada, kentte binlerce insan evine ekmek götüremiyor" dedi. 

Kan davası sebebiyle ölenler için okunan duaların ardından 'Kan Davalı' aileler Kuran-ı kerim altından geçerek rahat ve korkusuz hayatlarına yeniden dönmenin mutluluğunu yaşadılar.
.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2006 Perşembe 23:04:13
Güncelleme :22 Haziran 2006 Perşembe 23:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?