7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kan davalılar barıştı

İstanbul'da 15 gün önce iki aile arasında çıkan tartışma sonucu bir kişinin ölmesi başlayan kan davası ailelerin Diyarbakır'da DTP teşkilatına başvurmasıyla barışla sonuçlandı.

DTP Kayapınar İlçe Başkanlığı binasında yapılan barış törenine kan davalı aileler, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
İstanbul'da 15 gün önce Siirtli Baytekin ailesi ile Diyarbakırlı Aydemir aileleri arasında çıkan bir tartışma sonucu Aydemir ailesinden bir kişinin ölmesiyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Baytekin ailesinin DTP Diyarbakır İl Örgütü'ne başvurmasıyla parti yönetiminin iki aileyle başlattığı görüşmeler barışla sonuçlandı. DTP Kayapınar İlçe Başkanlığı binasında yapılan barış törenine kan davalı aileler, Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, DTP il, ilçe yöneticileri, DİYADER Başkanı İmam Hadi Koç'un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Barış töreni öncesi bir konuşma yapan DTP İl Başkanı Anlı, ailelerin acılarını barışa inandıkları için gömdüklerini ve onurlu bir davranış gösterdiklerini belirterek, "İstenmeyen olayın üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen her iki ailenin barış isteği çok önemlidir. Barış istemek onurlu insanların işidir. Cesur insanların işidir. Halkımız 30 yıldır ölümler yaşıyor. Bu nedenle bu acıyı en iyi bilen de halkımızdır. Bu ailelerin davranışı umarım dünyaya örnek olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ailelerin DTP'ye başvurmalarıyla bu onurlu işe canı gönülden katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, "Öncelikle her iki aileyi bu onurlu davranışları nedeniyle kutluyorum. Çocuğu ölen annenin bu barışın olmasındaki katkısı çok büyüktür. Bu ailelerimiz sistemden kaynaklanan sorunlar nedeniyle göç ettikleri İstanbul'da yaşanan bir olayda istemediğimiz olaylar olmuştur. Ancak barışmak için partimize yaptıkları başvuru sonrası ailelerle görüştük ve barışla sonuçlandı.
Her iki aileyi bu yüce davranışlarından dolayı önlerinde saygıyla eğiliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Son alarak söz alan DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, "Barış için sağduyu gösteren ailelere öncelikle teşekkür ederiz. Buna vesile olan herkese partim adına teşekkür ederim. Bu halk yıllardır büyük acılar çekti. Çocuklarının mezarı başında barışı isteyecek kadar onurlu bir halktır" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından iki ailenin ileri gelenleri imamlar eşliğinde Kur'an-ı Kerim altından geçirilerek barıştırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 18:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?