7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kan davası eğitimi engelliyor

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi Şeyhandede Köyü Dağbaşı Mezrası'nda Güçlü ve Koca aileleri arasında yıllardır devam eden kan davası husumeti nedeniyle, Güçlü ailesinin 60 ferdinin okula gidemedikleri öğrenildi. 

Dağbaşı Mezrası'ndan Beyat Köyü'ne okula giden Güçlü ailesi, aralarında husumet bulunan Koca ailesinin bu yıl ilçede okul taşımacılığı ihalesini alması nedeniyle okula gidemiyor. 

Güçlü ailesinin önde gelenlerinden Mehmet Nedim Güçlü, mezrasında 60 öğrenci bulunduğunu, bunun 45'inin kız öğrenci olduğunu belirterek, "Yıllardır çocuklarımızın eğitimi için mücadele verdik. Ancak bu yıl veremiyoruz. Çünkü dedelerimizden kalan bir dedikodu yüzünden yıllardır Koca ailesiyle husumet yaşamaktayız. Bu yıl Ramazan Koca'nın okul taşımacılığı ihalesini alması nedeniyle çocuklarımız korkudan servise binemedikleri için okula gidemiyor. Bu nedenle mezramızda bulunan 60 öğrenci bu yılki eğitim öğretimden yararlanamadı. Bu durumu İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakama bildirdik ama yapacakları bir şey olmadığını söylediler. Çocuklarımızın okula gidebilmesi için tek çözüm Koca ailesinden olmayan birine taşımacılığın verilmesidir. Husumetin büyümemesi ve çocuklarımızın eğitim görmesi için Valimiz Efkan Ala'dan bize yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 19:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?