7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kan davasında mutlu son!

Diyarbakır'ın barış elçisi olarak nam salan ve Güneydoğu bölgesindeki yüzlerce aile arasındaki kan davasının barış ile son bulmasını sağlayan Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı, bölgede bir kan davasını daha sonlandırdı.

2008 yılında alacak verecek davası yüzünden Diyarbakır'ın Ofis semtinde çıkan silahlı kavgada Temiz ailesinden Mehmet Temiz ve Barut ailesinden ise Abdulhalim Türkel, yaşamını yitirmişti. İki aile arasında yaşanan gerginlik Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı'nın, devreye girmesi ile son buldu. Kan davalı iki aile mensuplarının katılımı ile bu gün Liceliler Yas evinde düzenlenen barış töreni ile iki aile arasında barış sağlandı.

Barış töreni öncesinde konuşan Sait Şanlı, aile büyüklerinin kendilerini kırmayarak barışmayı kabul ettiğini gençlerin ise büyüklerin kararına uyarak barıştıklarını anlattı. Şanlı, "Gençler yanlış yaptı büyükler yanlışı düzeltti. Gençlerde büyüklerin sözünü dinledi. Bu yüzden gençlerin gözünden öpüyorum. Kan davası bölgemizi çok kötü yerlere getiriyor. Kan davası bizi eğitimsizleştiriyor. Kan davalı ailenin çocukları üniversite okuyamıyor. Annelerimizin ciğeri yanıyor. En çok bu davalardan etkilenen annelerimizdir" dedi.

Sait Şanlı'nın konuşmasının ardından din adamları, Kuran'dan çeşitli süreler okudu. Kuran okunmasının ardından iki aile bireyleri barış yemini için Kuran-ı Kerimin altından tek tek geçtiler. Barış toplantısı son olarak iki aile büyüklerinin el sıkışması ile son buldu. Barış elçisi lakaplı Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı'nın, son olarak barış töreni ile bu güne kadar sonlandırdığı kan davası sayısı 455'i buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?