8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kanada Büyükelçiliği'nden ziyaret

KANADA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN DTP'YE ZİYARET

Kanada'nın Ankara Büyükelçiliği Siyasi İşler İkinci Katibesi Marie Therese Helal, DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaretiyle ilgili konuşan İkinci Katibe Marie Therese Helal; bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi almak için ziyarette bulunduğunu belirterek, "Barışın ve demokrasinin sağlanması herkesin olduğu gibi bizim de büyük bir isteğimizdir. Kanada'nın, çok kültürlülüğü ve demokrasiyi önemseyen politikası nedeniyle bölgedeki gelişmeleri yakından izliyoruz" dedi.

Kürt sorununun uluslararası bir sorun haline geldiğini belirten DTP İl Başkanı Anlı da, "Dünya artık temel değerler konusunda ortaklaştı; demokrasi, çok kültürlülük ve özgürlükler konusunda. Bu konuda Türkiye'nin daha iyi bir konuma gelmesini isteriz. Daha iyi bir dünya oluşturulması konusunda ülkelerin iç sorunları artık uluslararası sorun haline gelmiştir. Bu nedenle Türkiye'nin bu konuda başta Kürt sorunu konusunda daha demokratik koşulların sağlanması gerekir. Kürt sorunu açılımını önemli buluyoruz, ancak daha cesur kararlar alınmasını bekliyoruz. Biz parti olarak bunun çabası içinde olduk, bundan sonra da olacağız" şeklinde konuştu.

Görüşme daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

KANADA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN DTP'YE ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 14:40:03
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 22:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?