8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kandil'den gelenlere 15 yıl istendi

Terör örgütünün Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur kamplarından gelen ve 17 Haziran'da tutuklanan 3 kişinin de aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılandığı davaya Diyarbakır'da devam edildi. Cumhuriyet Savcısı sanıkların 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'örgüt üyeliği' suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Diyarbakır 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklardan Kandil'den gelen Hüseyin İpek ve Mustafa Ayhan ile Ayhan Turgut ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile BDP Milletvekilleri Gültan Kışanak, Sırrı Sakık, Ayla Akat Ata, Pervin Buldan, Sebahat Tuncel de izledi. Mahkemede, 'Sayın' olarak nitelediği terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine geldiklerini ve örgütte kaldıkları sürede pişman olmadıklarını beyan eden ortak açıklama nedeniyle tutuklanan sanıklar hakkında iddia makamı mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaada, sanıkların Abdullah Öcalan'ın çağrısı doğrultusunda örgüt adına Türkiye'ye 19 Ekim 2009'da geldikleri ve pişman olmadıkları, Habur Sınır Kapısı çıkışından sonra gösterilerde terör örgütü propagandası yaptıkları kaydedildi. Savcı mütalaasında Kandil'den gelen Hüseyin İpek ve Mustafa Ayhan'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçunu düzenleyen maddeleri gereğince 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı, 5 sanık hakkında ise 'terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' ile 'terör örgütü propagandası yapmak'tan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:24:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 10:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?