8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kanlı pusunun zanlıları yakalandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlenen pusuda 4 kişiyi öldürdükleri ileri sürülen 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada, Ergani Merkezi Sanayi Mahallesi Diyarbakır Yolu üzerinde, 4 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 11.00 sıralarında, Ergani Azıklı köyünden Geçici Köy Korucusu (GKK) Şevki Aras, GKK Süleyman Aras, Belkıze Aras ve Necmettin Aras'ın içinde bulunduğu bir araca pusu kurulduğu hatırlatıldı. Araçtaki 4 kişinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği olayla ilgili Geçici Köy Korucuları İ.A., C.A. ve İ.A. ile A.A. ve G.K. yakalanarak gözaltına alındı.

Valilik açıklamasında olayla ilgili olarak bazı basın yayın organlarında yer alan iddialara de değinilerek şöyle devam edildi:

"2006 yılında Necmettin Aras ile evlenen Perihan Akol , aile içi anlaşmazlık nedeni ile 2009 yılının Temmuz ayında anne- babasının yanına gelmiş, aileler arasında yapılan görüşmeler sonucu Ağustos ayında yeniden eşinin yanına dönmüştür. Ancak bu konu aileler arasında husumete neden olmuş ve 18 Ağustos tarihinde, Ergani ilçe merkezinde, İ.A. damadı Necmettin Aras'I darp etmek sureti ile yaralamış,19 Ağustos 2009 tarihinde de yine Ergani ilçe merkezinde Necmettin Arası'ın kardeşi Nurettin Aras, İ.A.'yı bıçakla yaralamıştır. Olayla İlgili Olarak Nurettin Aras yakalanarak cezaevine konulmuştur. Bölgedeki hassasiyet nedeni ile mülki amirlerimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz vatandaşlarımız arasında bulunan husumetleri takip etmekte ve herhangi bir üzücü olayın yaşanmamamsı yönünde çalışmalar yürütmektedir.

Bu kapsamda, aralarında akrabalık bağı olan ve ayrı köylerde ikamet eden Aras ve A ailelerinin husumeti de başlangıcından itibaren, Ergani İlçe Jandarma Komutanlığı'nca takip edilmiş ve husumetin sona erdirilmesi için taraflarla defalarca görüşülmüştür. Aileler arasında maddi konulara, güvenlik kuvvetlerinin taraf olması veya güvenlik kuvvetleri huzurunda bir tehdide güvenlik kuvvetleri tarafından bir işlem yapılması söz konusu değildir. Daha önce meydan gelen darp ve bıçakla yaralama olayı ile ilgili soruşturma devam etmektedir. Olayda eşini kaybeden Perihan A. A. ve iki çocuğu, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce koruma altına alınmıştır.''

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 14:56:04
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 21:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?