7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kanlılar barıştı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Üzümlü köyünde 47 yıldır kan davalı olan iki aile bölgenin önde gelen işadamları tarafından barıştırıldı.

Dicle ilçesine bağlı Üzümlü köyünde 1962 yılında başlayan ve iki kişinin ölümü ile sonuçlanan Aydın ve Selçuk aileleri arasındaki gerginlik tam 47 yıl sonra barışla sonlandırıldı.

Bölgenin önde gelen işadamları ve aynı zamanda kardeş olan Mumar Hacı İhsan Aydın, Halit Aydın ve Yavuz Aydın'ın araya girmesi ile barışla noktalanan kan davası için Üzümlü köyünde bir tören düzenlendi. Törende her iki ailenin mensupları, yapılan duaların ardından kan davasını bitirdikleri sözünü verdiler.

Daha sonra her iki aile barış yemeği yiyerek dostluklarını başlattılar. Burada bir konuşma yapan işadamı ve İnşaat Mühendisi Halit Aydın, bu tür olayların olmaması gerektiğini belirterek, "En son Bilge köyünde yaşanan katliamda 44 vatandaşımız öldü. Bunun tek bir yolu var. O da eğitimdir. İnsanların eğitilmesi gerekir. Kan davası ancak öyle biter. Zaten insanlar araya girdiği zaman bu olaylar kökten biter" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 17:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?