4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Kapkaç enflasyonu

Diyarbakır’da son 15 gün içerisinde iki özürlü vatandaş kapkaççıların saldırısına maruz kaldı. Kapkaç saldırısına uğrayan Pervin Aylin isimli engelli, "Kapkaçılar, çantada bulunan cep telefonumu gasp ettiler. Artık korkudan sokağa çıkamaz hale geldim" dedi.

2004 yılında İstanbul’dan sonra suç oranının en fazla artış gösterdiği Diyarbakır’da sayıları her geçen gün artan yan kesici ve kapkaççılar, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Alınan güvenlik önlemlerine rağmen, her gün onlarca kapkaç olayının yaşandığı kentte bu kez özürlü vatandaşlar hedef seçildi. Kapkaççıların saldırısına maruz kalan bedensel engelli Pervin Aylin ve Hasan Alkun, yetkililerden yardım istiyor.

Küçük yaşta ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle sakat kalan Pervin Aylin adındaki genç kız, önceki gün Bağlar semtinde kapkaççıların saldırısına maruz kaldı. Kapkaççıların korkusundan tek başına sokağa çıkamaz hale geldiğini belirten Aylin, "Önceki gün eve giderken beni takip eden bir kişi, apartman girişinde kucağımdaki çantayı aniden çekmek istedi. İlk başlarda çantamı vermemek için direndim, ancak ayaklarım sakat olduğu için karşı çıkacak gücüm yoktu. Sürekli tekerlekli sandalyede dolaştığım için ister istemez çoğu kez yalnız oluyorum. Çalınan çantamın içerisinde değerli eşyalarım, bir miktar harçlığım ve cep telefonum vardı. Korkudan tek başıma sokağa çıkamaz hale geldim. Şu an telefonsuz bir hayat sürdürüyorum" dedi.

Kapkaççıların bedensel özürlü vatandaşları kendilerine ’kolay av’ seçtiğini belirten kapkaç mağduru özürlü Hasan Alkun ise "Özürlü bir arkadaşımı Bedensel Engelliler Derneği’ne götürmek için özürlü arabası ile caddede seyir halindeydim. Bir arkadaşım, geç kaldığımı anlayınca beni cep telefonumdan aradı. Telefonda konuşurken, arkadan bir kişinin telefonumu elimden çektiğini fark ettim. Arkamı döndüğümde 20 yaşlarında bir gencin kaçtığını gördüm. Sakat olduğum için kovalayamadım. Çevredeki vatandaşlardan yardım istedim, ancak onlar da ’Korkuyoruz’ diyerek yardım etmediler. ’Bedensel engellilere kimse karışmaz’ diye düşünürdüm. Ne yazık ki kapkaçılar, artık özürlü ya da sağlıklı ayırımı yapmıyor. Yetkililerin kapkaç olaylarını durdurmalarını istiyorum" diye konuştu.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün, kapkaç olaylarını önlemek adına aldığı güvenlik önlemlerine rağmen, kentin ara sokaklarında her gün onlarca kişi saldırıya maruz kalıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 17:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?