7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Kapkaççılara geçit yok

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda kapkaç ve yankesicilik suçlarına karışan 11 kişi yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından, kapkaç ve yankesicilik yaparak vatandaşların telefon ve parasını çaldıkları ileri sürülen 11 kişi kıskıvrak yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarıyla ilgili yapılan açıklamada, 24 Aralık 2009 günü Tedaş Müdürlüğü önünde bir vatandaşın yardım etmek bahanesiyle yaklaşan bir şahıs tarafından dolandırılarak 530 TL parasının alınması olayı ile ilgili 1 şahsın yakalandığı bildirildi. Açıklamada aynı gün Sur ilçesi Ziyaret Kavşak'ta bir kadın vatandaş ile özel bir hastane içerisinde başka bir bir kadın vatandaşın yankesicilikle cep telefonlarının çalınması olayı ile ilgili olarak 1 şahsın daha yakalandığı ve Sakarya Caddesi üzerinde meydana gelen başka bir olayda da bir vatandaşın yankesicilikle 700 TL parasının çalınması olayı ile ilgili 1 şahsın gözaltında alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, 21 Aralık 2009 günü ise İnönü Caddesi'ndeki bir banka önünde bir şahsın elindeki cep telefonunun kapkaç yapılarak çalınması olayı ile ilgili 1 şahıs, 22 Aralık 2009 günü Koyunlu Caddesi üzerinde bir şahsın yankesicilikle parasının çalınması olayı ile ilgili 1 şahıs, aynı gün Cengizler Caddesi üzerinde bir kadın vatandaşın cep telefonunun kapkaç suretiyle çalınması olayı ile ilgili 1 şahıs yakalanarak gözaltında alındı.

27 Aralık 2009 günü Huzurevleri Diclekent Bulvarı üzerinde bir kadın çantasının kapkaç suretiyle çalınması olayı ve 30 Aralık 2009 günü Huzurevleri Mahallesi Cami köşesinde bir kadın vatandaşın çantasının kapkaç yapılarak çalınması olayı ile ilgili 1 şahıs yakalandı.

29 Aralık 2009 günü Bağlar Dörtyol civarında bir kadın vatandaşın cebinden yankesicilik suretiyle cep telefonunun çalınması olayı ile ilgili olarak 3 şahıs, 15 Aralık 2009 günü Mehmetçik İlköğretim Okulu civarında bir kadının cep telefonunun çalınması olayı ve 26 Aralık 2009 günü İnaloğlu Caddesi üzerinde bir kadının cep telefonunun çalınması olayı ile ilgili olarak 1 şahıs daha gözaltına alındı.

Olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan toplam 11 kişi polis sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilirken, yakalanan 11 şahıstan 5'i tutuklandı 6'sı ise serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 14:24:00
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 22:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?