8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kaplan'dan Ergenekon açıklaması

AK Parti Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediye Başkan adayı Ömer Serdar Kaplan, bugün sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Kervansaray Otel'de düzenlenen davette konuşan Kayapınar Belediye Başkan Adayı Ömer Serdar Kaplan, Diyarbakır'da bir normalleşme sürecine girildiğini, bu seçimlerin Ergenekon çetelerini durdurmaya yönelik olduğunu vurguladı.

29 Mart seçimlerine katılımın yoğun olması için medyanın bu konuyu sıkça işlemesi gerektiğini dile getiren Kaplan, "Bu seçim Ergenekon çetelerini durdurmaya yöneliktir. Ergenekon ile ilgili son gelişmeler, Silopi ve Cizre'deki asit kuyuları ile ilgili Kayseri İl Jandarma Komutanı'nın tutuklanması güzel gelişmeler. Biz gerçekten 90'lı yıllarda çok acı çektik. Bunlar bizim iktidarımız tarafından aydınlatılıyor. Ülkenin gerçekten normalleşeceğine ve normal bir ülkede Kürt sorununun çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da yapılan anketlere de değinen Kaplan, anket sonuçlarının doğruyu yansıtmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Diyarbakır'da yapılan anketler sağlıklı değil. Seçmen tavrını açıkça ortaya koymuyor. DTP seçmenleri anketlerde açıkça tavrını ortaya koyuyor ve onların çevresinde bulunan ama DTP'ye oy vermeyecek kişiler de anketlerde DTP'ye oy vereceklerini söylüyorlar. Bu nedenle anketler pek de sağlıklı sonuçlar vermiyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 11:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?