8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Kar Güneydoğuyu teslim aldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle birçok ilçe ve köy yolu ulaşıma kapandı.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Diyarbakır-Mardin Karayolu’nun 12. kilometresi, Çermik-Siverek Karayolu, Çermik Çüngüş, Batman-Midyat, Batman-Silvan, Mardin-Midyat, Mardin-Savur ve Midyat-Dargeçit yollarının yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

Diyarbakır’a bağlı Ergani’de 50 köy ile irtibat kesilirken, ilçede okulların 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Yılın ilk karının düştüğü Diyarbakır’da vatandaşlar yolda yürümekte zorluk çekerken, çocuklar ise karın keyfini kar topu oynayarak çıkardı.

Ayrıca Dicle, Hani ve Lice ilçelerinde kar nedeniyle yolların kapandığı ve il merkeziyle irtibatın kesildiği açıklandı.

Karayolları ekiplerinin kapanan köy ve ilçe yollarında kar açma çalışmalarına başladığı bildirildi.

Diyarbakır Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre; bu sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar aralıksız devam edeceği ve havanın parçalı bulutlu olacağı bildirildi.

Öte yandan Mardin merkez ile ilçelerine bağlı 100 köyün yolları ulaşıma kapanırken, Ömerli İlçesi’nde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Bazı ilçelere elektrik verilemezken, kar temizleme çalışmaları ise devam ediyor.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 14:37:33
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 14:45:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?