5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Kar spor alanlarını tehdit ediyor

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Atatürk Kapalı Spor Salonu çöküyor. 

Birçok takımın antrenmanlarını yaptığı, maçlarını oynadığı Diyarbakır Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun çatısında biriken karların ağırlığı nedeniyle duvarlarında çatlaklar oluştuğu, yer yer dökülmeler olduğu gözlendi. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun 1972- 73'lü yıllarda yapıldığı belirterek, "Spor salonumuz bugüne kadar çeşitli tadilatlar geçirdi. Bu salonda çeşitli maçlar, müsabakalar ve antrenmanlar yapılmaktadır. Diyarbakır'da aşırı yağan kar ve don olayı, salon üzerinde büyük ağırlık oluşturdu. Önceki gece geç saatlerde, çatıda biriken karın yaptığı ağırlık ve baskı, salonun duvarlarının çatlamasına ve yıkılmasına sebep oldu. Biz olayı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile Valiliğe bildirdik. Spor salonunun çatısı her an çökebilir" dedi. 

Öte yandan, Diyarbakırspor'un maçlarını oynadığı bir ay önce çim zemini yenilenen Atatürk Stadı, karla kaplandı. Diyarbakır Atatürk Stadı'nın yenilenen çim zemininin akıbetinin ne olacağı karlar eridikten sonra belli olacak. Diyarbakır'da etkili olan kar yağışı ve ardından meydana gelen buzlanmanın stat zeminini kötü etkileyeceğinden endişe ediliyor. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü İslam Çetin, stadın çiminin 17 yıllık olduğunu, zeminin artık üzerinde futbol oynanamaz duruma geldiğini belirterek, "Bu nedenle ligin ilk yarısının bitmesine bir hafta kala çimleri söktürüp hazır çim monte ettik. Daha sonra Diyarbakır'da hava şartları çok kötü gitmeye başladı. Çimi kontrol ettirdik kök salmış. Don olayı bizi korkutuyor. Biraz da şans lazım. Belki ligin ikinci yarısının ilk maçında zemin yüzünden zorluk çekebiliriz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2007 Pazartesi 14:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?