5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Karaburçak Köyü oy kullanmayacak

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Karaburçak köyü Sarıkaya mezrası sakinleri, köylerine hizmet getirilmediğini söyleyerek 22 Temmuz'da oy kullanmayacaklarını belirtti. Yolu bozuk olan köyde hamile bir bayan, ana yola kadar at arabasıyla kadar götürüldü.


Diyarbakır şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta olan Ergani ilçesi Karaburçak köyü Sarıkaya mezrası sakinleri, hizmet alamadıklarını belirterek tepki göstermek için oy kullanmayacaklarını söyledi. 25 haneli mezradaki 125 seçmen, hiç bir siyasi partiye oy vermeyeceklerini ifade ederek, "hizmet yoksa oy da yok" dedi. Yolu bozuk olan köyde doğum sancıları artan hamile bir bayan, at arabasıyla ana yola kadar götürüldü. Buradan da minibüsle hastaneye götürülen hamile bayanın oğlu Adnan Karakaş, "Yolumuz
olmadığı için at arabasıyla anayola götürüyoruz. Diyarbakır'daki doğum hastanesine götüreceğiz. Yolumuzun bozuk olması sebebiyle mecburen at arabasıyla götürüyoruz. Kış aylarında yollarımız daha kötü duruma dönüyor. Bazı hastalarımız hayatını bile kaybetmekte. Sorunumuzu bir çok kez dile getirmemize rağmen şimdiye kadar kimse bize sahip çıkmadı" dedi.


Köy yolunun bozuk olduğunu belirten köylüler, köyde ayrıca su sorunu da yaşadıklarını söyledi. Su şebekesinin olduğunu ancak yaz aylarında su sorunu yaşadıklarını belirten köylüler, eşek sırtında kuyulardan su çekiyor. Köy ortasından geçen derenin kış aylarında büyük bir sorun olduğunu belirten köy sakini Mustafa Karakaş, köy yolunun da sıkıntı oluşturduğunu belirterek, "Hastamız olduğu zaman at arabasıyla 3 kilometre uzaklıktaki asfalt yola çıkarıyoruz. Daha öncede bir çok kez yetkililere başvurduk.


Hiçbir sonuç alamadık. Bizde bu seçimde oy kullanmayacağız. Hiç bir partiye oy vermeyeceğiz. Köydeki çocuklarımızda okula gidemiyor. Devletten hizmet bekliyoruz. Hizmet yoksa oy da yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 12:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat aslan IP: 85.98.38.xxx Tarih : 21.07.2007 11:58:24
evet bende karabuçak koyunde oturuyorum bunlara katılıyorum neden devlet sahip çıkmıyor insanlarımız sıkıntı yuzunden olüyor okul yok çocukları8mız hepsi cahil kAKALIYOR bızde ınsan değilmiyiz ben kendım hep dışarda okuyorum ailemi 10 yıldır goremıyorum ne olur karaburçak koyunun sıkıntılarını gıderın ozellıkle okul yaptırın saygılar BEN FERHAT ASLAN